Helgens Höjdpunkter 2011-08-02

6 811 deltagare kom till start i juli månads sista Sunday Million. Inget övervärde blev av, då den garanterade prissumman på $1 miljon överskreds till ett värde av $1 362 200. Förstapriset hamnade på $207 195 och 990 plaster var betalda.
Bäste svensk slutade på en 33:e plats. För den insatsen belönades ”Birrmesiter” med $2 846. Turneringen vanns av libanesen ”jclever16”, som kunde plocka hem hela förstapriset (utan deal) efter ca 12 timmar av spel.

3 274 deltagare hittade till borden i veckan Sunday Warmrup – en turnering som erbjuder en garanterad prispott på $500 000. Hur som helst så passerades den summan till ett totalt värde av $654 800, en summa som de 495 bäst betalda skulle komma att få ta del av.
Här kan vi med glädje berätta att svensken ”Omalos” inte bara lyckades med konststycket att ta sig till finalbord, utan också mäktade med att vinna hela turneringen, som anses vara en av de största onlineturneringarna som nätet har att erbjuda. För sin hedervärda förstplats belönades han/hon med $82 314, efter en deal med tvåan och trean.
Turneringen varade i drygt 11 timmar.

Sunday 500 har ett inköp på $500 + $30 och lockar vanligtvis ett något mindre startfält än turneringar med inlöp på ex. $200 + $15. Den här veckan kom 718 spelare till start och prissumman hamnade till sist på $359 000 – fördelat på 108 prisplatser.
Även här fick vi se blågult på finalbordet. ”Grenstone25” föll på en 8:e plats och belönades med $7 933 för sin goda insats.  Holländaren ”Rubenrty” vann hela tävlingen och kunde, efter en pengadeal, inkassera $61 149.