2010 börjar starkt!

2009 var ett bra år när det kommer till poker. Jag lyckades med att fixa ett sponsorkontrakt, plus att min årsredovisning hamnade i det gröna. 3 minus-månader kan jag blicka tillbaka på under hela 2009. Det är ganska bra, och jag är nöjd med resultatet.
Nyårsafton tillbringade jag i Norge hos min broder. Jag och min sambo blev inbjudna på middag/alkohol hos några kompisar till brorsan. Sällskapet var väldigt trevligt och jag tackar för att vi fick komma. God mat, norsk konjak och raketer stod på schemat. Eller raketer och raketer.. Vi var snåla och bestämde oss för att hoppa den delen. I stället kom vi på den briljanta idén att förvandla oss till ”new years-crashers.” Begreppet innebär att vi tog äran för andra människors Krut-bravader, och snyltade på grannarnas smällare. Smart idé som jag kommer tillämpa i många nyår framöver. NPPA87 = Raketsnyltare!
Pokern och hockeyn har dragit igång igen, vilket känns väldigt skönt. Det har knappt blivit en enda pokerhand under helgdagarna. Inte heller någon träning. Istället har jag ätit och druckit upp mig till en fet julgris som redan nu är redo för slakt – inför nästa jul. Med handen på hjärtat tror jag att jag gått upp 5 kg. Tur att hockeyn är igång igen!
Sedan hemkomsten från Norge ( den 2 januari,) så har jag spelat ca 2 000 händer. Resultatet har varit bra och jag är som sagt upp $1.8k. Betfair tycks ha förvandlats till ett slaskparadis efter årsskiftet och detta gör mig lycklig.  Jag förmodar att ungdomarna är inne på klienten och sätter sprätt på julklappspengarna, för sällan har jag haft nöjet att möta så många dåliga spelare på en och samma session. Bland annat så hittade jag en tomte som jag tömde på $600. Vid ett skede så shippade han av $400 preflop med K-J. Jag tackade och tog emot med min A-A.
Jag vet att ni läsare gillar handanalyser. Därför letade jag upp några – så när – intressanta händer. Alla händer utspelar sig på $1/$2 NLHE Heads up-bord.
Med A-8 hjärter höjer jag från knappen till $6. En hypertomte från Storbritannien kallsynar min satsning och floppen kommer 2-6-9 med två hjärter, vilket ger mig nötdraget. Engelsmannen checkar och jag fortsättningsatsar $9. Tomten slår om till $24 (en något liten höjning, som kan tolkas som vek eller stål.) Jag bestämmer mig för att spela mitt drag hårt och 4-satsar till $68. Tomten ställer och det kostar mig ca $90 att syna – vilket jag också gör. Britten visar upp J-10 hjärter för lägre färgdrag. När turn och river blankar förs potten på $420 NPPA87:s väg.
Samma bord, samma motståndare. Britten fyller upp med $200 nya och jag slickar mig runt munnen. Ni förstår inte hur mycket värde det är att möta denna nissen. Han överspelar varenda hand och hans bluffar är oselektiva.
Han höjer från knappen till $6. Men Q-8 spader synar jag från stora mörken. Floppen kommer 9-3-6 med två spader, vilket ger mig färgdrag. Jag checkar och Britten satsar $8. Majoriteten av gångerna checkraisar jag här, men för att mixa upp mitt spel så synar jag bara. Turn levererar en off-suit 10. Som tillägg till mitt FD har jag nu även hålpipa. Jag spelar mitt drag sakta och checkar till aggressorn. Han betar återigen $8. Jag vet inte om han missklickade, eller om han bara fick hjärnsläpp. Vem betar $8 på floppen för att sedan beta $8 på turn? Ska jag vara ärlig så har jag ingen vidare koll vart jag står i handen just nu. Han kan försöka sig på någon billig, kass postoak-buff, han kan ha nötter och han kan ha en marginell hand. Jag bestämmer mig återigen för att bara syna. Rivern ger mig mitt drönkort: Spader 2. Min färg är ett faktum och jag filosoferar hur jag ska spela rivern. Ska jag leda ut? Checkraisa? Vad hade ni gjort? Kom gärna med kommentarer. Jag bestämmer mig efter många om och men för att checka. Har han inget så kan detta framkalla en tredje bluff. Har han överpar, så är jag säker på att han kommer att värdesatsa. Likaså om han har en stark 9 eller 10. Mina drömmar går i uppfyllelse när Britten satsar pott ($42.) Jag bestämmer mig för att översatsa potten med en tung all-in. Det kostar britten $120 att syna. Vilket han också gör kvickare än Sharon Stone i den gamla nötfilmen – ”Snabbare Än Döden.” Tomten visar upp J-J. Jag tar hem potten på $430 med min färg.
Idag kommer en kompis på besök. Han bor i Sthlm vanligtvis, men är hemma i Värmland under julsemestern. Det ska bli trevligt. Ikväll blir det hockey träning, för att sedan runda av dygnet med ett nattpass poker.
Jag återkommer med resultat och analyser.
Allt gott, NPPA87