Äntligen en framgång, men…

Sanningen är i och för sig att jag nästan inte har spelat någon flerbordsturnering den sista veckan. Det har så gott som bara blivit enbordsturneringar i form av 6-manna sitngo och då med utbetalningsstrukturen Dubble up. Alltså hälften av startfältet vinner dubbla inköpet. Detta har gjorts med framgång, och det är kul att sluta en vecka med gröna fina plussiffror.
Anledningen till att jag inte spelat någon flerbordsturnering har varit att jag inte hittat någon intressant turnering med lågt inköp och jag har inte varit helt på humör att lägga för mycket pengar på någon av de stora turneringarna. I lördags var det även dags att gå på kompisens 30-årsfest, och då blev det ingen poker.
Igår kväll hittade jag dock en mycket intressant turnering. Bet24 körde en turnering med 2600 startmarker och 16 minuters perioder. Priset var $5.50, och starttiden var 20.30. Ganska optimalt för min del. Tyvärr var inte startfältet så jättestort, men ca 40 spelare anmälde sig för start. Prissummorna blev ju p.g.a. detta inte enorma, men till prispotten hade Bet24 lagt 3 st. prenumerationer på en pokertidning med ett värde av $48 st. Bra struktur och kul pris.
Motståndet i turneringen visade sig inte vara så fruktansvärt, och samtidigt fick jag så småningom ganska fina händer med mig. När jag hade jobbat upp till ca 7000 i marker, blev jag tilldelad AA. I sen position var man ju säker på att alla skulle lägga sig fram till mig, och efter min höjning på 2.5 ggr big så skulle alla lägga sig. Så blev dock inte fallet. UTG gick allin och jag bevhövde bara trycka på ’Syn’-knappen. Eftersom han nästan hade lika många marker som jag så blev det en skön uppdubbling. Trots hans färg- och stegdrag inför riverkortet. Skönt!
En nästan exakt likadan hand utspelade sig ca 30 minuter senare och jag fick med hjälp av ytterligare AA hjälp upp till topp tre i placeringslistan. Här låg jag hela turneringen igenom och när jag slog ut spelaren som blev nia, och därav gick upp i ledning så kändes det riktigt bra.
Spelet gick ganska snabbt fram till ”pokertidnings”-bubblan och när spelaren som blev fyra hade åkt ut så ville de två andra tyvärr bara avsluta med allins. Själv ville jag avsluta med spel för att försöka kora en riktig vinnare, men så blev inte fallet. Efter några allins var turneringen över och jag hade hamnat på andra plats. Mycket fint efter en stabil turnering med säkert spel. Så gott!
Tyvärr kunde jag aldrig få fram någon handhistorik, så någon exakt återblick blir det inte. Jag kan bara säga det att efter mina dubbla AA fick jag bra läge att spela en hel del small ball poker. Detta gav frukt och hade det inte varit för min aggressiva vän till vänster om mig i slutet av turneringen så hade jag nog hållit mig överst hela vägen. Känns ändå mycket bra.
När jag idag öppnade mailboxen så hade Bet24 skickat ut ett grattis-mail och instruktioner hur jag skulle gå tillväga för att få mitt pris med ett värde av $48. Här visade det sig att jag inte bara kommer få mina pokertidningar i brevlådan automatiskt. Jag måste själv agera för att jag ens ska få något för min turneringsframgång. Man blir så trött… Återkommer med mer info om detta senare i veckan. Dialog pågår.
Och till sist: Ängeln17 på pokerforum.nu, läser du detta så vill jag bara hälsa: ”Du är redan saknad!” och en sak till: ”Heja Blåvitt!”
Vi ses!
/Pokerpappa76