Äntligen en rusch!

I mitt förra inlägg var jag så frustrerad att jag knappt kunde bokstavera rätt. Jag spottade och svor över Befairs galna klient hela helgen. På något sätt försökte jag utföra telepatiskt mordhot mot Betfairs slumpgenerator, och vem vet – det kanske fungerade? Plötsligt satt dragen, mina nötter blev inte massakrerade längre och mina färgar och stegar slapp undan äckligt parade brädor. Tack Betfair!
Helgen som gick slutade hela $1 300 minus. Inga roliga siffror, som ni kanske förstår. I måndags morse hade jag därför ett möte med min mentor. Vi gick igenom lite händer och analayserade helgens förluster. Min mentor spelar för övrigt heads-up $100/$200, så han vet vad han snackar om. Han tröstade mig med att jag inte kunde göra något åt förlusterna, då 90% av dem kom till följd av sjuka setups och utdragningar. Han tyckte att jag skulle gå ner i nivå, för att rida ut stormen av badbeats, samtidigt som jag har bättre kontroll över svängningarna på lägre nivåer. Etersom det står i mitt kontrakt att jag måste lyda hans råd, så kunde jag inte göra annat än att följa hans instruktioner. Är det någonting man får lära sig igenom sposordealen, så är det i varje fall en seriös kurs i moneymanagement. Likt hökar svävar över sina byten, finns det hela tiden personal som kartlägger varenda drag du gör samtidigt som de har koll på varenda dollar som kommer in eller ut. Är du mycket plus – så råder de dig att ”själv-sweepa” ditt konto. Detta innebär att du för över vinsten till ett master-acount, för at skydda vinsten. Går det däremot dåligt, så ber de dig att ta en paus – och komma tillbaka senare.
Så de senaste dagarna har jag koncentrerat mig på $0.5/$1. Resultatet har varit lysande. Jag har krossat i stort sett allt motstånd som vågat sätta sig ned, och när inte utdragningarna förstör min vardag så är jag farlig! Kvaliteten på spelet gällande $0.5/$1 varierar enormt. I bland möter du nötgrinders som är betydligt skickligare än merparten på $1/$2, och timmmen efter sätter sig en mini-inköpare ned – som limpar, synar allt och som inte har någon som helst koll på vad han sysslar med. Bland alla dessa antagonister ska jag analysera en speciell motståndare. Jag antar att ni som följer min blogg är pokerintresserade. Därför tar jag för givet att ni har läst om onlinemästerskapet på Svenska Spel (?). Spelaren ”Frukost” tog hem hela kalaset, och kunde inkassera en prispeng på hela 940 000 kronor. Inte illa! ”Frukost” satte sig ned med $80 på ett av mina 4 bord. Jag såg att han var ifrån Sverige, och trots att jag var lite skeptisk till hans $80-inköp, så bestämde jag mig ändå för att möta honom. Han spelade ganska dåligt heads-up om jag ska vara ärlig. Checksynar och allt för många missade värde-satsningar gjorde honom till ett lätt byte. Efter att vi spelat ett par händer började jag lägga märke till hans suspekta screen-name. Hmm.. Frukost… Vart har jag hört det tidigare? Plötsligt slog det mig – PokerSM! Jag öppnade upp firstpoker.se för att läsa om mästerskapet, och där fick jag mina misstankar bekräftade. Vinnaren av Svenska Spels mästerskap kallade isg för ”Frukost”.
Jag frågade honom i chatten om det var han som var THE ”Frukost”, som tog hem mästerskapet förra helgen. Han svarade inte… Ytterligare ett par händer gick, och jag frågade igen. Den här gången svarade han: ”ok, ok. Det är jag :)”. ”Jag spelar inte på SvSp så ofta, och dessutom hade jag enormt flyt i turneringen” fortsatte han. Vi började snacka lite, och jag gratulerade honom till hans storklonk. Jag frågade honom hur mycket hann vann och han svarade lite blygsamt ”940k”. Det visade sig att svenska mästaren var en riktigt trevlig kille som dessutom visste om min blogg, och gillade hockey. Det märktes att han miljonvinst inte hade berört honom så mycket, då han hade båda fötterna stadigt på jorden. Om det nu var den riktiga ”Frukost” jag spelade mot. Vem vet, det kanske var någon som bestämde sig för att driva lite med mig? Strunt samma. Hur som helst så plockade jag honom på 3 inköp inom loppet av ca 350 händer. Han må vara Svensk Mästare, men när det kom till Heads-up cashgame-spel, så hade han inte många svar på NPPA87s frekventa, aggressiva spel! Nej du ”Frukost”… Håll dig till turneringarna istället du!
De 3 senaste dagarna har gått ordentligt bra, och jag kan nu redovisa en plussiffra på $3 200 sedan starten av mitt sponsorkontrakt. Jag hade tänkt lägga upp lite händer ifrån sessionen med ”Frukost”, men tyvärr så hittar jag inga intressanta. Mest standardhänder om jag ska vara ärlig. Vi får ta det i mitt nästa inlägg.. Nu ska jag äta mat, för att sedan sätta mig och jobba lite. Jag återkommer som vanligt senare under veckan med analyser och resultatgenomgångar.
Tack alla ni som gillar min blogg. Jag uppskattade verkligen alla uppmuntrande kommentarer i det föregående inlägget!
Allt gott, NPPA87.