Att sätta upp mål

Hösten har varit mycket rolig och väldigt utvecklande för mitt pokerspel. Tidigare har jag mest fokuserat på att spela många händer, läsa böcker och hänga med i forumsdiskussioner. De senaste månaderna har istället målet varit att samla ihop det som man fått med sig, och koncentrera detta till en turnering.
Och det är nog detta som krävs för att man verkligen ska utvecklas, att man sätter upp mål.
Jag pratar ofta om mål i skolan. Och säger väldigt ofta att mål är värdelösa…tills man formulerar hur man ska nå upp till målen, och då är mål superbra och oslagbara.
Först behöver man dock analysera sig själv, för att finna det man är mindre bra eller kanske till och med dålig på och behöver utveckla. Självanalys kan vara svårt, och ibland behöver man någon utifrån som gör bedömningen. Därför är det bra att ha vänner eller kontakter runt omkring som är ärliga och säger vad som är sant och riktigt. Men det gäller också att de kan vara konstruktiva i sin kritik och även ha rätt nivå på sin kunskap, så att de verkligen kan bidra med expertis.
När jag väl har tagit fram vad det är som behöver förbättras, mina utvecklingsområden, är det dags att sätta upp mål. Dessa ska vara uppnåeliga, men samtidigt så pass utmanande att jag måste jobba för att nå dem.
När jag nu har formulerat mina mål så kommer det absolut viktigaste när vi pratar om målsättning:
Den frågan måste jag kunna svara på, och när jag gjort det är jag färdig med min målformulering och jag kan börja träna och sikta mot att bli bättre.
Här kommer ett exempel på hur jag kan sätta upp mål för mitt pokerspel, med fokus på att bli en bättre spelare.
Syfte med min målsättning:

Mina svagheter när det kommer poker:

Mina mål:

Hur ska jag göra för att nå upp till mina mål:

Ja, detta var ett exempel…
Men jag vet av erfarenhet att jag behöver något större som mål. t.ex. att tjäna ihop en viss summa, någon utmaning mot andra spelare eller något större event att sikta mot i framtiden. Jag ska fundera lite på detta och återkommer med mina tankar i nästa inlägg.
Har du några förslag på bra målsättningar och hur man bör göra för att nå dit? Kanske håller du just nu på att jobba mot ett mål? Skriv gärna en kommentar om detta!!!
Vi hörs!