Baksmälla och lönsam poker

Idag har jag lidit av den onda diagnosen baksmälla. När jag slog upp ögonen i morse vägde mitt huvud 600 kg och min mage var bara centimeter ifrån fullständigt ras. Jag tvingade mig dock upp ur sängen i rimlig tid, då vädret var underbart och min valp på 5 månader var tvungen att rastas. Valpen Baloo kan nog vara den största av sitt slag och folk tappar nästan ögonen, då de får reda på att han bara är en valp. Han väger 40 kg och ser precis ut som en björn. Dock är han hur skön som helst, och den lilla gorillan har kommit och blivit en riktig kompis. Jag är glad att vi skaffade honom.

Gårdagen tillbringades i alkoholens och svineriets tecken. Jag, ”Fisken” och Hammar gjorde Kungsgatan i Karlstad farligt, när vi drog från krog till krog, likt Bindefeldt med entourage. Onödigt mycket pengar gick åt på halvsunkiga drinkar och riggade black jack-spel, men trots det så var kvällen mycket trevlig. Hade jag bara sluppit den ihärdigt, trevande baksmällan – så skulle jag betygsätta helgen till en tia.
4 478 händer har jag hunnit med under helgen. Jag har spelat bra poker och ligger, efter helgens spel, $1 800 upp. Heads up-borden brukar vara ganska fiskfyllda på helgerna men tyvärr har det varit ganska slö action dessa dagar. I varje fall under mina sessioner.
Jag har spelat en hel del 6-max och jag känner mig faktiskt väldigt trygg i denna spelform numera. Jag har hittat en bra balans vilka händer jag kan 3 och 4-satsa med, något jag hade lite svårt att balansera och anpassa i början, då man tillämpar dessa moves REJÄLT mycket tunnare i en heads up-match.
En lös, ganska dålig, regular från Italien synar min höjning från lilla mörken till $7, efter att alla runt bordet har slängt. Jag har A-Js på hand och båda sitter med fulla inköp. Floppen kommer 2-2-7, regnbåge och jag fortsättningsatsar $9 i potten på $14. Min motståndare synar, inte helt oväntat. I det här läget kan han ha en hel drös med händer; A-7s, 7-8, 3-3 till 9-9, överkort och totala missar. Den troligaste handen är ett mellanlågt par.
Turn kommer ruter 9 och jag checkar. Jag tycker det känns ganska kallt att satsa här, då jag typ aldrig kommer att få han att lägga ett par, utan kommer därför bara få syn av händer som slår mig. Min motståndare satsar $21. Efter lite om och men synar jag: visst, italienaren kan ha en bra hand här, men hans satsning känns väldigt floatig. Han skulle givetvis satsa med en kåk, som 9-9 ellr 7-7, men han skulle defentivt checka bakom alla lägre par och A-hög, för showdownvärde.
Rivern levererar en 10 och jag checkar återigen, i hopp om att han ska checka bakom med luft. Italienaren vill dock inte vara vänlig och lyssna på min telepati, utan satsar istället en ganska tung summa på $51 i potten på $74. Något säger mig att han är helt tom, och mina instinkter trånar efter en syn. Vi kan titta på hans handurval igen… På floppen satte vi honom på händer som A-hög, låga par, så som 3-3, 4-4 eller 5-5. Han kunde även ha haft en 7-8s eller liknande. Skulle han satsa någon av dessa händer på turn och river? Tveksamt… I det här läget kan vi tyna ner hans hanurval till väldigt svarvitt: Antingen har han en riktigt stark hand – någon form av kåk eller liknande – eller så har han luft. Jag finner det väldigt osannolikt att italienaren skulle värdesatsa en tunn hand, med tanke på att jag synade hans satsning på turn.
Efter lite analyserande i min hjärna kommer jag fram till att min hand förmodligen är den bästa och synar. Snubben muckar K-J och jag plockar ned potten på $176. Jag är nöjd med hur jag spelade handen och italienaren tänker sig nog för innan han tar upp en ”blind vs blind-strid” med mig igen.
Idag har jag varit gräsänkling hela dagen, då min gravida sambo har jobbat från klockan 15.00 till 22.15. Hammar var en hjälte, och hjälpte sin bakfulla vän att åka och handla, så vi rundade av en trevlig helg med lite gott grillat! I morgon ska jag åka in och shoppa lite kläder. Det var rätt längesedan faktiskt.
Jag återkommer.
Allt gott,
David