Blod, svett och poker

”Blod svett och tårar”. Det är ungefär så man beskriva en vardag hos en pokerspelare på medel-nivå. Inte ett öga är torrt innan man kan raka in de stackars slantarna från netteller i slutet av månaden.
Upp och ner, ner och upp.. ”Spelade jag rätt? Spelade jag fel? Borde jag ha höjt istället för att syna? Skulle jag ha checkat river – skulle jag ha checkat turn?”
Där har ni en inblick i vad som försigår i min hjärna under tiden man försöker vinna ihop sitt levebröd. Det är inte alltid livet går som på räls som yrkesspelare.
Missförstå mig inte. Jag klagar inte – jag trivs verkligen med det jag gör och jag skulle inte vilja ändra på någonting.
Men ibland är svängningarna jobbiga och det tar på psyket.
Ta denna månaden t.ex. Jag brukar alltid göra en analys av mitt spel, månad för månad och jag tänkte ni skulle få ta del av den idag,
Det började ganska bra och jag plussade några tusen dollar första veckorna. Mitt spel klockade och allting gick ordentligt uppåt; både humöret och plånboken.
Innan jag visste ordet av gick jag rakt ner i ett mörkt, mögligt, stinkande hål. Hålet var hjärtlöst och hade som uppgift att förgöra mig. Mitt spel sviktade REJÄLT och jag backade 7000 dollar på bara några dagar. Närmre bestämt ca 45000 kr! (Jag har inga exakta siffror framför mig eftersom min pokertracker krånglar – men mellan tummen och pekfingret så stämmer det.)
Jag tog en paus från spelet och analyserade mina förluster. Tiden ifrån spelet hjälpte och jag lyckades täppa till mina tillfälliga luckor. Jag kom fram till att större delen av förlusterna kom ifrån dåligt tålamod och lack på koncentration. Hur oproffsigt är det!? Hur kan man sätta sig och slarva bort 40 papp? Sjukt!
Jag tog tag i mig själv. Mitt manliga ego lade jag åt sidan och gick ner i nivå, för att undvika misär. Jag skärpte mina pokersinnen ordentligt och gav mig själv en väckarklocka – SLUTA TILTA NPPA87!
$0.5-1 grindningen gjorde susen både för självförtroeendet och plånboken. Jag började långsamt hämta tillbaka mina tidigare förluster.
När jag spelar mitt a-spel är jag grymt vass och det fick pokerstars-grindarna bli varse om.
En efter en jag åt upp de stackars HU-lirarna på $0.5-1.
På ca nio dagar vann jag tillbaka alla $7000 plus lite till.
Men rågad rygg och betydligt mer luft under vingarna har jag tillbringat de senaste dagarna på Primas $2-4 bord. Koncentrationen har varit på topp och kulorna har rullat på som de ska.
Mina pokersinnen har skiftat mellan och istället för och .
Grinda, grinda, grinda är ord jag tilltalat mig själv i stället för; skotta, skotta, skotta..
Jag besegrade det svarta hålet tillslut. Idag är det den 25:e och jag uppskattar mina vinster denna månaden runt 45 000 kr. Ingen rekord-månad kanske, men med tanke på min sjuka downswing är jag hur nöjd som helst.
Nu är det bara att se till att jag håller samma tempo. Gärna i resten av karriären om det så vill.
I morgon bär det av på hockeycup. Vi ska spela skoda-cup och kommer att tillbringa hela helgen i en kall ishall i södra Värmland. 3 matcher på 3 dagar väntar och det kommer nog inte finnas varken ork eller tid till något pokerspel de närmsta dagarna. Det kan vara behövligt faktiskt. Det har blivit ganska mycket de sista dygnen.
Jag skrev i något tidigre inlägg att jag och min sambo skulle till sthlm för att umgås med gamla vänner och shoppa i den föregåeende helgen. Resan fick ställas in då min kära flickvän insjuknade rejält i hög feber. Ett tag var det riktigt illa och jag blev lite orolig. Som tur var så blev hon bättre men det blev dessvärre ingen Stockholmsresa. Det var synd, för det var verkligen något både jag och hon sett fram emot.
Men vad är resor och lyx jämfört med hälsan?
Ha det så bra, så hörs vi snart igen. Förhoppningsvis med 3 vinster bakom öronen.
//NPPA87.