Dags att runda av mars månad

Häromdagen var jag ute och sprang för första gången på länge. Min rastlöshet tog överhanden, och jag snörde på mig löpardojorna för att ge mig ut på ett par kilometer. Det är nästan otroligt vad snabbt man tappar konditionen, när man tvingas vila ifrån träning. Min puls gick från normal till hysterisk efter ca 10 steg, och mina ben kändes som om de var redo att lämnas in för välgörande ändamål, så som protesmodeller etc. Men trots min svaga form, så avklarade jag mina kilometer och gick (halvt krypandes) in i duschen som en ny människa. I dag känns mina ben som om jag tävlat mot Wilson Kipketer i Sahara Maraton, men det är det värd. Jag ska börja löpa ett par ggr i veckan nu – inga längre sträckor – men bara för att komma igång igen. Sen vill jag även tillägga att jag verkligen förespråkar att man gör bättre ifrån sig vid pokerborden om man rör på sig! Någon som håller med?
Pokern har gått utomordentligt bra de senaste dagarna, och när det nu snart är dags för att avsluta mitt marsprojekt kan jag anteckna (i skrivande stund,) ett resultat på $6 800 upp på 36 422 spelade händer. Jag är otroligt nöjd med resultatet och det känns sannerligen som om jag har hittat tillbaka till gammal god form. Dock hade jag räknat med ca 50 000 händer, men resultatet är ändå gott.
Rakeracet som jag ställde upp i inför mars månad gick dock åt helvete. Jag ligger just nu på en 9:e plats och får inte ett öre. Jag antar att det är någon nötgrindare med 18 stycken 30″ skärmar som har spelat en sisådär miljon händer, som plockar hem den där skiten. 
Jag tittade på min statistik i morse när jag drack mitt vardagliga morgonkaffe. Vill ni höra något sjukt? 65 % av mina vinster i mars månad kommer ifrån 6 max-spel (!) Det känns lite surrealistiskt att jag har lyckats med detta, då jag anser mig själv vara en semifisk i denna genre. Jag måste faktiskt erkänna att jag har misstolkat denna spelform. Förut har jag spytt galla åt alla grinders, som dag ut och dag in, sitter på 35 bord och nöter 6max. Men jag måste (tyvärr) erkänna att det verkligen är både givande och kul!
Här följer ett par händer från min morgonsession… NLHE $1/$2 6max.
Med K-K höjer jag från mittenposition till $7. Alla lägger fram till lilla mörken, en hyperaggressiv engelsman, som vinner en hel del på den här nivån. Floppen kommer J-10-4 med två spader. Engelsmannen checkar till mig, och jag betar en standardsumma på $12. Min motståndare tänker inte länge innan han checkraisar min satsning till $40. Detta är ett spel som han kan tillämpa med ett brett urval av händer. Han kan vara totalt tom, vilket jag dock har svårt att tro. Han kan ha ett färgdrag, ett stegdrag eller kanske både och. Han kan även ha en stark J, och föröka få potten här och nu. Sen är självklart J-10, för topp 2par en mycket möjlig hand. Set i tior eller knektar utesluter jag, med tanke på hans frekventa 3-satsnings mönster.
Jag bestämmer mig för att det är större chans att han har ett drag (på denna dragvänliga bräda,) än en färdig hand. För att inte släppa några frikort höjer jag till $104. Min motståndare går, inte helt oväntat, all-in och jag måste självklart syna – dock inte bekväm med situationen. Korten vänds upp och engelsmannen visar upp J-10 för floppat topp 2par. Turn och river blankar, och potten på $480 förs till England.
En tight grindare från Sverige höjer från cutoff till $7. Jag slår om från knappen till $23 med 8-9s. Detta är ett spel jag gillar att göra, speciellt mot tighta spelare, som har svårt att spela vidare i handen ur position. Svensken lägger och jag vinner potten. Handen efter höjer samma svensk till $7 igen – denna gång från knappen. Jag kikar ner i A-A på lilla mörken och gillar givetvis vad jag ser. Det är nu min aggressiva image ska löna sig! Jag 3-satsar återigen hans satsning till $23, och hoppas på mothugg. Svensken tänker en lång stund innan han 4-satsar till $52 – trapped! Jag myser bakom skärmen och säger all-in. Svensken använder hela sin timebank innan han synar med A-J (!) Ibland är det lönsamt att ha en lös tableimage. I och med hans uppfattning om mig, tvingade jag honom till ett riktigt dåligt beslut. Brädan visar inga Ess och jag plockar hem potten på $565.
Nu ska jag åka in till stan för att shoppa lite möbler. Jag håller på och inreder ett kontor på bottenvåningen. Detta känns jättekul, och det ska bli riktigt skönt att kunna avskärma sig ifrån allt när jag ska jobba med poker eller skriva.
Jag ska även kika på en ny stationär dator. Jag funderar på 2 stycken 24″ skärmar. Då ja suger på allt vad elektronik heter, så ska min klipska vän Jesper följa med, och hjälpa mig att undvika köpmisär!
Jag återkommer.
Allt gott,
NPPA87