Dags för bröllop

Det känns lite tråkigt och framförallt ovant, men visst ska det bli lite skönt att bara rå om oss själva. Laptoppen följer dock med, men det blir nog inte så mycket spelande i helgen. Jag har som toastmaster på bröllopsfesten lite fix inför och under festen, så det blir mycket annat som tar tiden i veckan och helgen.
Men det är inte det jag ska skriva om denna gång. Jag ska rapportera från helgen som gick. Det blir tyvärr inte som jag hade tänkt, att ge er en totalanalys av en turnering. Detta tar tid, och jag har inte hunnit sitta ner så mycket som det krävs.
Jag har faktiskt bra spelat tre turneringar sedan förra inlägget. En i fredags. Detta var en shorthanded (6-manna bord) flerbordsturnering. Det var 5050 startande spelare och turneringen kostade 2.20 dollar. Att spela shorthanded i billiga turneringar tror jag verkligen ger bra träning för att möta lösa spelare och löst spel. Många spelare ser floppen, och det är väldigt ofta som spelare synar med långt in i handen. Det gäller verkligen att lära sig vilka dessa spelare är, skilja dessa från de tighta och sedan ha disciplin nog att försöka få med sig synarna när man väl har träffat hårt.
Jag slutade turneringen på 238:e plats, och vinsten blev hela 6, 46 dollar. 3 ggr insatsen, alltid något även om insatsen i detta fall var låg.
På PokerStars pågår nu WCOOP. Detta har väl ingen med intresse i poker missat, och visst blir man sugen att vara med. Just det suget gjorde att jag i lördags anmälde mig till en 22 dollars satellit som PokerStars har valt att namnge efter ett stort svenskt pokerforum. Detta är kul för oss som är medlemmar där, men det visade sig snart att alla svenskar kunde delta.
75 spelare var anmälda, PokerStars hade lagt till 7 st. biljetter i potten och detta gjorde att hela 13 spelare kunde ta sig till Event 26 i Online-VM. Detta event var ett 1 Milliondollar garanti, vilket visade sig senare bli nästan 2 miljoner dollars i potten.
Satelliten var för min del ett långt lidande där jag var konstant shortstackad. På något sätt lyckades jag dock hålla mig kvar i turneringen, och när bubblan sprack så satt jag fortfarande mycket bestämt kvar på en av platserna. Gott jobbat! Online-VM här kommer jag. Nu ska jag äntligen gå långt, få mig ett namn och vinna de stora pengarna…
Söndagen blev en lång väntan. Trots att dottern hade fotbollsmatch, vilken de förlorade, och att hon senare tog oss till en damfotbollsmatch i division 1, där hon skulle vara bollkulla, så kändes dagen oändligt lång. Jag var så sjukt taggad för att få spela en stor turnering, denna gång online-VM. Visst, det var ett sidoevent, men ändå VM…
9795 spelare var till slut anmälda. Varje spelare startade med 5000 marker, och perioderna var 20 minuter. Nu ska tålamod och taktik äntligen löna sig!
Jag startade ganska bra, gick snabbt upp och låg över medel under nästan de två första timmarna. Den tredje timman tyckte jag att jag hade bra koll på bordet, vilket var ganska tight, så jag gick ut efter pausen med inställningen att spela lite ”smallball poker”. Att i detta läge göra en tempoväxling, kändes helt rätt. Det värsta var att fler av bordets spelare tänkte så… Hela bordet ändrade karaktär! Flera av de spelarna som de senaste timmarna inte hade spelat en hand, såg nu nästan fler än varannan flopp. Detta gjorde att mitt spel inte fungerade alls och jag var ganska snabbt nere som shortstackad.
Efter fyra timmars spel lyckades jag dock bygga upp mig lite, jag låg fortfarande under snittet, men det kändes som det fanns en möjlighet att öka. Då kom äntligen den hand jag letat efter: KK. Nu gällde det bara att mjölka ut så mycket som möjligt ur eventuella synare.
Jag sitter på två platser före knappen och mörkarna är 100/200.  Även om jag i början av turneringen inte fick med mig några spelare då jag höjde 3ggr mörken med både AA och KK så bestämmer jag mig ändå för att göra samma här. Jag vill inte få med mig några konstiga händer. Alla lägger sig förutom spelaren på UTG, som höjer till 1476. Visst tänker jag att det finns stor risk för att han har AA, men jag leder mot alla andra händer. Samtidigt så känns det som om jag inte ökar här och nu, så har jag ändå ingen större chans att hänga på för att nå prisplacering.
Jag ställer in alla mina marker och motståndaren synar nästan direkt och visar Kn Kn. Han har lite mer marker än jag, så om han vinner är jag ute.
På floppen kommer A 9 5 i olika färger, detta känns bra, för om motståndaren fått gå med billigt till floppen och nu höjt stort, så hade jag lagt mig. Nu leder jag fortfarande.
På turn kommer det kort jag inte vill se, en knekt. Tian på river hjälper mig inte, och jag får lämna turneringen. Jag hamnar runt 4600:e plats, nästan mitt i fältet. Tomhet, men ändå glad för att få spela en så här pass stor turnering. Och ett bra tillfälle till träning inför online-SM.
För att få med mig så mycket som möjligt av denna turnering, ska jag göra en ordenlig analys av mitt spel. Detta återkommer jag till i ett kommande inlägg.
Nu ska jag göra ett bildspel inför bröllopet på lördag, och kanske också hinna med att förbereda en lektion. Imorgon blir det LABC, Cellen och Mikroorganismer som blir ämnena i de tre lektioner jag ska genomföra.
Njut av livet!
/Pokerpappa76