Dåliga norskar + en vidrig film

Helgen som gick var riktigt trevlig. I fredags satt jag och ”Fisken” och tog några öl, samtidigt som han var – tack vare sina grava spelproblem – tvungen att spela nätpoker parallellt. Om jag inte minns fel så gick det ganska bra för honom, och han lyckades klonka hem några $100 – som han förmodligen har hunnit blåst vid det här laget. Själv håller jag mig borta från nätpoker när det är alkohol inblandat. Av egna erfarenheter så vet jag att utgången oftast blir katastrof. Därför mänger jag icke nytta och nöje samtidigt!
Lördagen var väldigt lugn. Jag och min sambo lagade god mat och kollade på TV. Tyvärr så kan man beskriva mig som en ofrivillig toffel när det kommer till TV-tittandet. Jag har aldrig något at säga till om, och min fjärrkontrolldiktator till sambo styr och härskar över TV-tablån. Detta är något jag ska ändra på och funderar på att blocka alla kanaler utom sportkanalerna. Det kan vara ett djärvt drag, då jag riskerar att bli ungkarl på cuppen. Hehe, hur som helst gick vi och la oss tidigt efter en lugn och harmonisk lördag.
Söndagen däremot vill jag helst glömma. För det första fick vi stryk i hockeyn, efter en precis värdelös bortamatch. Detta gjorde att vi halkade ner från kvalplats. Stämningen i bussen hem kan jämföras med en mörk, slaskig tisdag i mitten av oktober – hemsk och ångestladdad! Hur som helst så var inte detta söndagens värsta aktivitet. På kvällen bestämde jag och min flickvän att vi skulle kolla på skräckfilm. Hade jag på förhand vetat utgången, så hade jag sagt blankt nej. Men tyvärr fick jag (pga min oklarhet) lida mig igenom 2 timmar av psykiska påfrestningar och gåshud på armarna. Filmens titel var ”Paranormal Activity” och handlade om 2 ungdomar som skaffat sig en videokamera, för att bevaka deras sovrum på natten, då de misstänkt att deras hem var hemsökt. Filmen var helt absurd äcklig, och jag önskar att jag aldrig sett den. Filmen kändes så otroligt nära och realistisk. En tung känsla av ovisshet spred sig över vardagsrummet, samtidigt som en ihärdig börda av obehag lade sig som ett hölje över mina axlar. Jag kunde inte koppla av en sekund under hela filmens rådande. För er som gillar att bli rädda och skrämda, kan jag rekommendera ”Paranormal Activity” djupt, men för er som är lite mer känsliga för sånt, så råder jag er att avstå. Det är utan tvekan den bästa skräckfilm jag sett. Den bröt alla mönster om highschool-mördare med yxa, där offren är sexiga blondiner som ljugit för sina föräldrar.  Där utgången är lika säker som vem som är mördaren i ”Scooby Doo” ungefär. Denna film bröt alla dessa teser och är något helt nytt i dess genre. Se den!
Över till pokern då. Spelet har rullat på stabilt för mig på sistone och jag kan i skrivandets stund anteckna en vinst på $3 600 hittills i januari. Detta tycker jag är godkänt, med tanke på min sjuka dust med den besatta finländaren, som jag skrev om i mitt förra inlägg. Tyvärr har jag inte sett till detta fenomen till pokerspelare sedan dess och jag antar att mina förutspåenden om att han skulle gula sattes i produktion. Tyvärr fick jag inte ta del av kakan – något jag är lite irriterad över. Vi får hoppas att han kommer tillbaka snart, så jag får ta tillbaka ett par tusen dollar!
Däremot hade jag turen att möta en annan ultrafisk i min senaste session. Han var otroligt lättläst, vilket gjorde att jag tömde honom på $1 400 på två timmar spel på 4 bord.
För att understryka hans veka pokerspel ska jag snabbt gå igenom en hand för er, vilket undertecknar hans fiskstämpel.
$1/$2 NLHE heads-up. Från knappen höjde jag med J-7 ruter. Vi var båda ganska djupa (ca $350 vardera.) Sopan från Norge slog om till $20. Jag synade med min finfina hand och floppen kom A-K-K. Tomten från vårt grannland checkade och jag bestämde mig för att ta en chans på potten genast, genom att satsa $28. Norsken funderade en stund innan han checkhöjde till $74. Jag kände att detta inte var något annat än ett dåligt move från hans sida, och bestämde mig för att syna hans höjning i floatingsyfte. Turn blankade med en 6:a och norsken checkade. Jag visste inombords att min plan gått i lås redan här, och satsade en retlig ”postoak-bet” på $80 i e pott på $188. Min fiende viker omedelbart, och jag myser bakom skärmen.
Efter den handen tiltade han lite grann, och när jag synade ner hans $80-bet på rivern med typ 29:e paret så lämnde han ögonblickligen alla fyra borden. Jag gick och la mig 10 000 kr rikare.
Idag ska jag spela tennis med en lagkamrat. Förloraren betalar bokningen av banan, och jag har inga som helst planer att hosta upp 160 kr för detta. Dock är själva prestigen viktigare än pengarna.
Jag återkommer!
Allt gott,
NPPA87