Den sista färden

Blev inte mycket spelande senaste veckan heller men är ändå relativt nöjd med slutresultatet. Mina förhoppningar om miljoner och åter miljoner som jag hade vid avresa grusades ju ganska omgående. Däremot så har jag lyckats aningen bättre än de senaste målet som var att komma tillbaka med ungefär samma rulle jag jag åkte dit med. Därmed så behöver jag inte riktigt stämpla hela äventyret som ett misslyckande även om jag själv fortfarande är lite förvånad över att jag inte lyckats bättre. Nåja, en nyvunnen ödmjukhet, en hel hög med nya vänner samt ett antal oförglömliga upplevelser ligger nu i resväskan när jag sitter på tåget på väg hem.
Långresor är alltid slitsamma och jag brukar alltid plåga mig själv extra då jag har en lustig vana att vara i absolut sista minuten till allt. Visst, jag hatar att vänta på saker, men är osäker på om det verkligen är värt att ränna världen runt halvspringandes med en blick som ett rådjur i ett helljus.
Men trots att jag förmodligen förkortat mitt liv med ytterligare något år är jag lite stolt över utfallet på denna hemresa.
Hong Kong-Hong Kong-airport-London: Tar en tunnelbana från Central, stationen som senare ska leda mig till flygplatsen, 3.15 innan avresa för att shoppa i en annan del av staden. En dryg timma senare är jag tillbaka och kastar mig in i flygplatståget. Slutresultatet blir att jag boardar efter två stycken ”final calls”.
London-Köpenhamn: Ville minimera väntetiden i London och la mitt anslutningsflyg tight. Lite för tight. Trots att vi ankommer 25 minuter innan utsatt tid får jag göra en Usain Bolt mellan terminaler och gater för att slutligen lyckas checka in mitt bagage fyra minuter efter att gaten egentligen stänger.
Köpenhamn-Växjö: Även här valde jag att gambla lite, väntetid blir allt mer smärtsam ju närmare hemmet man kommer! Återigen turen på min sida, verkar som det jag tappat i poker-motrigg kommer tillbaka i rese-medrigg, vi är nästan en halvtimma tidiga vilket leder till att jag avslappnat kan sitta och vänta på tåget i nästan tio minuter!
Nu när jag väl sitter på mitt bokade tåg inser jag vilken osannolik tur jag haft som lyckats ta mig hela vägen utan ombokningar. Jag tror att 19h mellan downtown Hong Kong och mitt kära pulserande Växjö är en ganska svårslagen tid!
Blir några dagars vilande nu men ska komma tillbaka med en liten bloggsammanfattning av Macau-resan ganska snart. Sen kommer det en hel del material i nästa nummer av First Poker också, jättekul att de givit mig chansen att skriva lite i själva tidningen också. Sen får ni som följt bloggen (om det nu finns några vill säga) gärna komma med lite synpunkter och kritik. Vet inte exakt om jag kommer fortsätta blogga här under våren eller om det kan bli något nytt projekt framöver. Oavsett så är det alltid roligt att höra vad folk tycker och tänker!