Det behövdes en kort-fredag för att gå till en ny final

 
Eftersom Paf hade satt in en extra Dagsfinal (108-dollars) så såg jag till att det blev möjligt att köra 33-dollarskvalet som jag hade en biljett till kl. 19.10. Om det inte blev för många spelare så skulle det inte vara något som helst problem att bli klara till kl. 21.00 då det var dags för nästa steg. Vi blev, som tur var, endast fyra spelar. Jag tycker att det är kul att kolla upp lite bakgrund på spelarna och när jag googla på en av motståndarna, Pilen80, fick jag dels fram att han slagit ut Regina Lund i en bountyturnering där vinnaren fick spela Finnkampen. En pokermerit bara det!
Efter 32 minuter så var allt över. Pilen80 åkte på tredje plats och xconnector blev finalmotståndaren. Han ledde till en början men när pendeln svängt över till min sida så tog det inte lång stund förrän det var dags för den avgörande handen. Med Kn Kn på hand och A Kn x på floppen så hoppades jag bara på att han skulle svara min check med en höjning. Så blev fallet och självklart så synade jag. Förmodligen satt han med A och gick allin på river, syn av mig och spelet var över. Det blev till och med tid över för att se hela första halvlek av Sverige-Ungern.
En mållös första halvlek och bara tre spelare anmälda till Dagsfinalen där en spelare skulle gå till Veckofinal. Motståndarna var ado73 och gnagg. Ado73 har jag mött förut både i kvalet och i verkligheten, gnagg har jag nog aldrig spelat mot. Dessbättre blev det gnagg som fick lämna först och Ado73 fick möta mig i headsup. Jag ledde lite grann i inledningen och detta växte allt eftersom. Precis som i den tidigare turneringen så gick jag på så hårt jag vågade. Höjde mycket och fortsättningshöjde gärna. Detta gjorde susen och allt eftersom så ökade min ledning mer och mer. Den avgörande handen i denna turnering blev när jag floppa tvåpar med A 5, vi hamnade allin och Ado73 visade även han upp tvåpar med A 2. Kn på turn och ytterligare en 5 på river gjorde susen och jag var efter 37 minuters spel återigen klar för söndagens kvalfinal till SM på Malta. Det är nu det kommer!
Även syrran har testat på lite kval på Paf denna vecka. Igår blev det Steg 1 med en 5-dollarsturnering som hon vann efter en rafflande headsup mot dovasbar från Stockholm. En riktigt fin läsning av en bombande men tom motståndare när Syrran hade AK gjorde att hon tog över ledningen, och när hon senare träffade triss med 22 så var det hela över. Tyvärr så tog dovasbar revansch när de återigen möttes i Steg 2 (33-dollarsturningen) under fredagskvällen och efter ytterligare en mycket spännande headsup så blev det Syrran som fick ge vika och dovasbar gick vidare till Steg 3. Ironiskt nog så var det även denna gång en låg triss som avgjorde allt.
Nu har Svenska pokerförbundet styrt upp sin hemsida ordentligt och gjort en riktigt fin och inte minst frestande framsida inför Poker-SM på Malta. Visst blir man sugen på att komma dit!?!

In och kvala nu på Paf Spade Poker, så ses vi i Veckofinalen till SM på söndag! Och om inte: Håll tummarna!!!