"Det blir inte bättre än så här"

25-årige Torbjörn Jonson tog sig till Köpenhamn via Martins Poker. Nu sitter han som en av de 39 kvarvarande spelarna – och siktar givetvis mot miljonerna. Men med ca 85 000 har han inte alltför mycket att leka med. Något fegspel blir det dock inte tal om, enligt Torbjörn. ”Jag kommer inte att försöka grinda mig till nästa penganivå. Jag kommer försöka skjuta in markerna så fort det går, så fort jag känner att det är bra värde. Jag är ju ändå lite shortstackad.”

”Jag kommer köra lite av en standardtaktik,” säger Tobbe. ”Allt handlar om tillfälligheter, ha rätt timing. Sitter jag ur position mot stora stackar så kommer jag inte att spela mot dem. Är det någon shortstackad spela efter mig, däremot, så kommer jag att försöka roffa åt mig lite marker.”

Men det är ingen självklarhet att Karlshamns-sonen tagit sig till vart han befinner sig idag. ”Jag har tappat räkningen på hur många all-ins jag har varit med om,” säger han. ”Även om inte alla har gått till showdown, förstås.” Han har även haft en hel del flyt. Med dryga 50 000 befann han sig plötsligt all-in med A-K efter en syn. Vad han inte visste var att han ställdes mot A-A, med 47 spelare kvar – bubblan sprack vid 40 spelare. Då hände det mirakel som han hoppats på. ”Jag floppar stegen, med A-K mot A-A! Helt otroligt. Jag var ju redan på väg bort från lokalen, liksom. Jag skulle egentligen ha åkt ut där.”

Motståndet har varit tufft, enligt Tobbe. ”Det finns bara vissa som kommer i närheten i onlinespelen. Det är tuffare här. Man får verkligen slita för sina marker. Så det är de bästa spelarna det rör sig om. Det blir inte bättre än så här.” Nu har svensken dessutom ställt in siktet en aning högre. ”Tidigare var det pengarna som gällde, men nu är det finalbordet som gäller. Det finns inget annat.”

Hur det går för Torbjörn Jonson och de andra fyra svenskarna ser ni här på firstpoker.se.