En helvetes vecka på jobbet

Påskafton firade jag, min sambo och broder med familj, hos min mor. Det var trevligt. God påskmat, härligt väder och glatt humör förgyllde dagen. Senare på kvällen blev det en ordentlig fest hemma hos mig med kompisar och brorsan, vilket också var trevligt, men som vanligt slutade i total misär dagen efter: mitt huvud har sällan känts så stort – min kropp aldrig så värdelös. Jag var så bakfull hela dagen att jag knappt steg ur soffan en endaste sekund på 24 timmar. Ryggläge och ett slentrianmässigt zappande framför TV:n blev söndagens aktivitet. Jag brukar vara väldigt lättirriterad dagen efter, och det blev inte bättre av att alla TV-kanaler synkar sina reklampauser samtidigt. Jag avskyr verkligen reklam!
”Seinfeldt” körde någon form av maraton på 6:an. Jag gillar Seinfeldt, men jag klarar inte av huvudpersonens fruktansvärt irriterande röst. Han är så himla retlig att jag inte kan se på programet. George Castanza däremot är störtskön, och hade det inte varit för hans klockrena roll – så hade jag stängt av teven genast.
Pokern vill jag nästan inte ens skriva om i detta blogginlägg, men jag antar att jag är så illa tvungen. Jag kan börja med att säga att under en period på 8 dagar, så har jag lyckats att förlora $3 400.
Jag är inne i det sjukaste Badbeat-stimmet hittills i min karriär. Det spelar ingen roll hur jag får in pengarna – så blir jag utdragen. Jag har just nu avslutat en session, där jag har ”6-bordat” $1/$2 NLH, heads-up mot en hyperaggressiv åsna från Lettland. Snubben är en regular från $0.5/$1, som brukar hålla sig till PLO, men som har gett mig mycket action den senaste veckan. Jag vet att jag har ett stort spelövertag emot honom, men vad gör det när han sätter varenda hålpipa, floppas set med alla par, och inte missar ett drag?
För att illustrera hans otroliga flyt, så ska jag lägga upp lite händer ifrån min morgonsession emot den Lettiska åsnan. (Alla händer utspelar sig på $1/$2 NLH Heads up-bord).
Från knappen höjer jag med A-K till $6. Letten väljer att, i vanlig ordning, 3-satsa till $21. Vi sitter med $300 vardera. Jag väljer att 4-satsa till $48. Många kanske ser min satsning som något liten, men detta är ett spel jag alltid gör när jag spelat HU. På så vis kommer jag billigare undan med 4 bets-bluffar, och det välkomnar även mina motståndare att gå all-in med sämre händer.
Letten väljer att kallsyna min 4-bet. Jag personligen hatar att syna 4-satsningar ur position, och detta är något jag sällan gör. Brädan visar A-A-4 med 2 ruter, och jag floppar i princip världen. Letten checkar och jag väljer att lägga in en liten satsning på $52 i potten på $96. Detta gör jag också väldigt ofta. Det ger min motståndare en bra chans att bluffa, då jag inte alls är potcomittad med min tunna satsning. Det hjälper mig även att komma billigt undan med skräp.
Återigen väljer letten att syna. Hans handurval i detta läge är ganska snålt i mina ögon. Färgdraget utesluter jag i princip, då han 99 % av fallen checkraisar ett drag all-in här. Jag sätter honom på ett par som 6-6, 7-7 eller 8-8. Han kan även ha ett A, men då drar han snålt med tanke på min A-K. Sen är även den här snubben så sjuk att han kan ha kallsynat floppen med K-Q eller K-J i floatsyfte.
Turn kommer en blank 3. Kortet skrämmer mig inte alls. Letten checkar återigen, och denna gång väljer jag att checka bakom. Detta gör jag självfallet för att maskera min hand. Jag vill inte skrämma iväg fisken med en stor satsning här. Har han ett lågt ar finns det en stor chans att han viker turn, och det vill vi ju inte. Floatsynar han med en hand som K hög, så eliminerar jag hans bluffchanser med en bet här.
River levererar en 7, som är en tredje ruter. Min plan tycks gå i lås när Letten går all-in. Jag synar självklart, och får till mitt förtret se en 6-10 i ruter, för rivrad färg, vikas upp i skärmen. Jag tycker att jag spelade handen klockrent, men vad gör det när han måste sätta varenda kort !? Potten på $610 först till Lettland.
5 minuter efter synar jag en 3-satsning med A-10s. Floppen kommer 10-3-7, regnbåge. Jag floppar TPTK och letten satsar $27. Vissa gånger höjer jag direkt här för att få in stacken, men i heads-up är det väldigt viktigt att mixa upp sitt spel för att inte bli lättläst. Därför väljer jag att bara syna av en gata på denna torra bräda.
Turn levererar ett ännu bättre kort för mig – A. Jag har nu topp 2par, och letten checkar tyvärr till mig. Jag vill inte checka bakom här, för att på så vis tappa värde i potten, utan väljer att avlösa en satsning på $58 i potten på $97. Letten kan mycket väl checka en hand som A-K, eller A-Q här, i hopp om att få in en checkrasie. Min bet kan även se lite ”floatig” ut, vilket mycket väl kan framkalla en bluff mot denna galna motståndare.
Till min glädje går han all-in, och jag blixtsynar självklart. Den sjuka letten visar upp 5-4 off, för dubbla hålpipor. River dunkar självklart in en 6:a, som fyller lettens stege. Återigen kan han roffa åt sig potten på $652.
Två händer senare plockar jag upp Q-Q. Jag höjer till $6, letten höjer till $22 – jag höjer till $48 – letten går all-in – jag synar. Han visar upp A-J. Floppen kommer inte ett – utan två Ess. Potten på $445 går även den till Lettland. Efter den handen blir jag vansinnig. Jag slänger mushelvetet i golvet och biter mig själv i handen för att inte skrika, och på så vis väcka min sambo, som ligger och sover för att han ska jobba sent. Jag slänger igen den riggade, jävla laptopen och svär så mycket inombords att om Gud hörde mig så skulle han ge mig en enkelbiljett till helvetet.
Just nu hatar jag poker! Hatar ät ett starkt ord, men jag kan inte komma på något annat. Jävla skitspel.
Nu ska jag åka in till Jesper på hans jobb, för att hämta hem lite material till mitt kontor som är under konstruktion. Med pengaflytet som jag ligger inne med just nu , så får jag väl ta och köpa en gammal 14″ tjocksärm, istället för mina planerade 24″ tums.
Jag återkommer.
Allt surt,
NPPA87