En kort lördag

Nä, vi har hållit oss hemma och har i och för sig haft en riktig familjehelg, med mycket tid tillsammans och lite roliga inneaktiviteter, men när barnen somnat, då har det blivit poker.
Tyvärr delar inte min fru och jag detta intresse, men då är det tur att man har en bärbar dator så att man kan sitta i tv-rummet och spela. Då känns det i alla fall som om man umgås. Jag måste dock erkänna att jag inte är så social när jag sitter och fokuserar på spelet, och ibland svara jag även fast jag inte har hört hennes frågor. Går nog ganska lätt att genomskåda…
Veckans mål att klara av att kvala till någon av söndagens $220 turneringar på Pokerstars har inte lyckats. Visserligen har jag vid flera tillfällen klarat av att nå steg 2 eller 3, men inte någon gång har jag varit nära någon av de 2 förstaplatserna för att nå steg 4 som ger en biljett till Sunday Warmup eller Sunday Million.
I lördags var det Långlördag på Svenska Spel som skulle ta min tid. Med 5000  i startmarker och 15 minuters perioder var förhoppningen att turneringen skulle ta många timmar och att jag äntligen återigen skulle lyckas ta mig till finalbordet. Och sedan kan ju allt hända…
Svenska spel är en skruvad pokersida, och som tur är var jag själv inte inblandad i kvällens sjukaste hand som uppkom redan efter 10 minuter in i turneringen. Att AA och KK dyker upp samtidigt på bordet är mer regel än undantag på Svenska spel, men denna gång slogs alla rekord. Tre spelare går allin före flopp. Du har säkert redan räknat ut att två av spelarna satt på respektive monster, och de var säkert båda två ganska nöjda att inte bara få in keramiken från en spelare, utan två! Det som var mest intressant var att spelare nummer tre satt på AK. Och vad händer då? Jo, på floppen kommer då självklart, QKn10. Ingen A eller K på turn och river. Finns risk för att det satt två pokerspelare någonstans i Sverige och sa ganska många och fula ord…
För min egen del var taktiken glasklar. Jag skulle inleda turneringen med att spela riktigt tight. Visst skulle jag stjäla lite marker om läge gavs, men annars skulle jag hålla mig till premiumhänder såsom höga par och eventuellt A10 – AK beroende på vad som hänt tidigare i handen. Med denna taktik är risken stor att man måste lite på sitt tålamod, för det kan ju bli lite väntan.
Så blev det i lördags. Tålamodet var det inget fel på. Under första timman spelade jag aktivt två händer: 8 7 där jag sitter med stegdrag inför river, men missar. En liten stund senare limpar jag med när jag sitter med A10, höjer efter floppen och går återigen upp till närmare 5000 i marker.
Klockan är 22.09, turneringen har pågått i 69 minuter. Då kommer den äntligen; monsterhanden KK. Tyvärr får jag ofta en klump i magen när denna hand dyker upp och när jag höjer upp till ca 3 ggr stora mörken och blir återhöjd så vet jag ju nästan vad som väntar. Att lägga KK preflopp sitter långt inne, och jag ställer in resterande marker. Syn av motståndaren och han visar, förmodligen glatt, upp AA och min lördagskväll blev inte så lång som jag hade hoppats.
Att åka ut med KK stör mig inte, och att det händer på Svenska spel förvånar mig lika lite. Men återigen börjar tankarna snurra kring hur väl slumpgeneratorn fungerar o.s.v. Men jag vet ju att det inte finns någon substans i dessa tankar. Kommentera gärna kring detta, har tänkt att skriva ett inlägg i ämnet framöver.
Istället för framgångar i Långlördag så blev det intjänade pengar på Pokerstars i en $11-turnering. Precis på prisplats så fick jag tillbaka lite av kvällens satsade pengar. Men veckan slutade i moll och tyvärr röda siffror.
Helgens bästa nyhet var Blåvitts vinst över Brommapojkarna och att det drar ihop sig för superfinal på Gamla Ullevi. Jag har biljett, någon som vill köpa? Frågan är dock hur många tusen kronor det krävs för att jag ska släppa den…
Nu är veckan slut och det är dags att ladda för jobb. Kommande vecka är lovvecka för eleverna och vi lärare ska försöka komma ikapp när det gäller utveckling och planering. Får se hur det går med det.
Mys i hösten, vi ses!
/Pokerpappa76