En låååång lördag

Ännu finns inte SM-turneringen utlagd i lobbyn på Unibet, men jag förmodar att det som vid tidigare tillfällen blir en turnering med ganska långa perioder och en djup stack. Därför försöker jag att spela turneringar i samma eller liknande format. En turnering som har de faktor jag söker är Långlördag som går varje lördag kl. 21 på Svenska spel. 5000 startmarker och 15 minuters perioder. Denna struktur gör att det finns gott om utrymme för bra och avvaktande spel, men även för att spela ganska många händer i den tidiga fasen i turneringen.
Denna lördag hade jag som plan att gå ut ganska hårt, spela många händer och försöka samla på mig mycket marker i små portioner åt gången tidigt i turneringen. När jag sitter på en markerhög som är över snitthögen så känner jag mig mer trygg. Jag kan då styra spelet lite mer.
Lördagens turnering började mycket bra för min del. Efter ca 30 minuters spel plockar jag upp QQ. Jag standardhöjer 3 ggr stora mörken och 2 spelare synar. Floppen är låg och jag höjer halva potten. Båda synar och ytterligare ett lågt kort på turn leder till rundcheck. Kanske jag borde fortsatt att höja, men känslan är att ingen har träffat. En knekt på river och jag checkar med planen att syna en höjning. Nästa spelare går allin med nästan lika mycket marker som jag, och den siste spelaren lägger sig. Jag tänker lite och helt klart så känns det som att jag leder. Ett djupt andetag och alla marker in i mitten. Syn.
Motståndaren visar 77 och har missat totalt och jag har gått upp till drygt 11000 marker.
Tyvärr kan jag inte utnyttja mitt markerövertag och några timmar framöver blir det mest småpotter som vinns och förloras, lite bergochdalbana. Jag får aldrig det greppet om något av borden jag sitter på som jag vill ha. Har genomgående svårt att läsa av spelarna och gör ganska ofta fel drag. När jag vill bluffvinna småpotter blir jag återhöjd och när jag har AA och KK så vinner jag inte mer än mörkarna.
Trots att jag inte får upp mitt spel till den nivå som jag vill så hänger jag med fram till bubblan. Där håller det dock på att gå riktigt illa. Med några spelare kvar till prisplatserna höjer jag preflopp med A Kn. En spelare synar och när jag höjer halva potten på en missad flopp så ställer spelaren jag möter, och han har mycket mer marker än jag. Vid detta läge har jag 8000 marker kvar och kan inte göra mer än att lägga mig. Nu ligger jag sist och det ser inte bra ut, ens för att komma till den lägsta prisnivån.
Några händer senare lyckas jag dubbla upp och ytterligare några händer senare ökar jag igen. Plötsligt ligger jag mitt i det 31 spelare starka fältet.
Bubblar gör istället en administratör från forumet pokerforum.nu med en riktig skräckhand. Han går allin med KK och blir synad av AK. På floppen kommer Q Kn 10. Osis Ängeln, gg!
När vi är 15 spelare kvar går jag allin med 5 5 på stora mörken, efter det att lilla mörken har synat. Han synar med AQ och träffar kåken. Wp, gg. Efter 4,5 timmar har jag vunnit 500 kr…
Jag måste vara nöjd med placeringen. Men spelet känns inte 100%. Jag hade sällan kontroll över de potter jag spelar och jag fick inte styra spelet som jag vill. Jag spelar för många potter där jag höjde pre och på flopp, men blir försiktig och checkar på turn. Resultatet blir att motståndaren höjer och jag lägger mig. Blev helt enkelt ”floatspelad” ganska mycket. Jag måste bli ännu bättre på att välja vilka händer jag spelar preflopp, och sedan spela dessa händer hårdare hela vägen.
Även denna kväll blev det poker, och då några mindre turneringar på Pokerstars utan någon större framgång. Vissa kvällar är man för trött för att egentligen sätta sig vid sin laptop, och denna var en sådan. Tyvärr fungerar fortfarande inte min ’Ångra-knapp’ när jag åkt ur turneringar…
På Pokerstars är WCOOP i full gång med flera event varje dag. Idag kunde vi svenskar spela en specialkvalturnering för 5 dollar, med rebuy och addon för 4.5 dollar. Ca 200 spelare ville vinna de 14 platserna till ett 320 dollars event. För min del kostade kvällen nästan 20 dollar och tyvärr så slutade festen på 50:e plats. Inget WCOOP denna gång…
Nu ska det nog inte bli någon turnering i veckan, kanske lite Fixed limit kontantspel för att träna handurval och sedan blir det väl någon större turnering till helgen. Kanske nytt försök på Långlördag.
Istället blir det läsning. Denna vecka ska Harrington repeteras.
Men nu ska jag planera två lektioner. Jobb imorgon igen.
Tack Zlatan för målet, hälsa Tobbe!
Ha tålamod!
Vi ses snart igen!
 
/Pokerpappa76