En taskig start och en usel fortsättning i finalen

 
Vad kunde då gå fel? Tyvärr så finns det ett ganska enkelt svar på den frågan: En taskig start och en usel fortsättning. Idag var tanken att jag skulle ta det lugnt i inledningen. Spara på markerna och studera de andra spelarna. Men… Det hela började med att jag tappade nästan ¼ av startstacken när jag först förlorade 500 till aikaik_R när jag satt med A K. Till slut låg det tvåpar på bordet med tvåor och fyror, men han hade tyvärr Kn Kn och min toppkicker hjälpte föga.
Nästa hand fick jag KK (inte spader), höjde preflopp, 3 spelare synar, A Q 10  spader på floppen. Ingen flopp man vill se med kungarna. En höjer, och jag vågar inte göra annat än att trycka på foldknappen. Efter detta får jag se några floppar ytterligare, men det ger inte så mycket. Ökar i och för sig lite, men kommer aldrig upp över startmarkernivån igen.
Bordet är förhållandevis aggressivt. Det är alltid någon som höjer preflopp och nästan varje gång så svarar en annan med syn. Många floppar med ganska mycket marker i potten. Efter en timmes spel var vi sju spelare kvar, jag låg sist. MrSn0w och ThePotSWE låg långt före oss andra. Inte något toppenläge direkt…
Fortsättningen av turneringen blev en lång pina. Jag kände mig nästan kvävd av dålig kort och höjande spelare. Sen kan jag inte säga att det i turneringar som det går bra i beror bara på korten, men när man sitter vid ett bord som idag, så är det riktigt svårt att våga jobba hårt. Det blev till att leta bra lägen, men nästan varje gång så var det någon som reraisade. Då längtar och söker man efter de där riktigt goa korten som man kan slå tillbaka med, men de kom aldrig. Ingen hammare idag inte…
När jag hade runt tio gånger stora mörken så kom äntligen lite händer att försöka med, först K Kn, men där höll jag på att förlora mot ThePotSWE, men tvåpar och hög kicker räddade mig för en delad pott. Handen efter fick jag K D och gick allin igen. Syn av bofuret som satt med bättre. Ingen hjälp för mig och dagens final tog slut på plats sex efter 1 timma och 40 minuters spel. Riktigt tråkigt när man aldrig känner att man kommer in i turneringen.
Slutet av turneringen blev ganska dramatisk för de inblandade. När det var fyra spelare kvar, alltså på bubblan, så ledde ThePotSWE stort mot MrSn0w på andra plats och tillsammans med minst marker låg ”damerna” bofuret och Becca1891. Becca fick dock in några fina händer och plötsligt hade ThePotSWE tappat nästan allt. Innan han åkte ut så gjorde han dessvärre åtlöje av sig själv genom att skriva massa tråkiga saker i chatten med stora bokstäver. Trodde sånt hade försvunnit från onlinepokern. Jag kan förstå om man tiltar rejält när man blir brutalt utdragen, men det finns gränser för hur tråkigt man får bete sig mot andra. Han avslutade med: . Illa när duktiga pokerspelare inte kan hålla tilten borta från chatten…
Till slut var det heltidsspelande och turneringsexperten MrSn0w som vann hela alltet. Detta gör att han nu kan åka med sin fru Livwin som vann ett Malta-paket i tisdags. Vilken vecka för familjen! Grattis!
Becca1891 fick nöja sig med en ny biljett till nästa veckas final (som är den sista som Paf kör till SM) och Bofuret fick i tröstpris 180 dollar för sin tredje plats, som hon säkert kommer lägga på nya kval under kommande vecka.
Själv har jag redan siktet inställt på nästa veckas kvalfinal. Sista chansen att plocka den där SM-platsen som jag jagat nästan hela sommaren. Ladda, ladda!
Vi ses!