Erick Lindgren: Del 1 – Mycket snack och lite action

Du kan lära dig mycket av att lyssna. Du kan lära dig nästan lika mycket genom att prata, om du ställer de rätta frågorna. Följande hände under en turnering på Bellagio 2004.

Jag fick ett väldigt bra första bord och kände bara igen två personer. De är stabila proffs, men inte särskilt aggressiva. Jag visste att jag kunde ta kontroll över bordet och tittade snabbt runt efter de bästa måltavlorna. Bland dem fanns en äldre gentleman med cowboy-hatt som spelade alldeles för många potter, och jag bestämde mig för att han var mitt offer. Min plan var att bluffa honom första tillfället jag fick och göra allt för att komma honom inpå livet. Jag ville att han skulle se mig som en ung vettvilling, i hopp om att han skulle försöka bossa runt mig senare när jag väl hade nötterna.

Jag tog för mig av en del mindre potter, och min startstack på $20 000 hade växt till $43 000 när jag och herr Cowboy äntligen rykte ihop. Jag hade höjt med många händer och till synes inte brytt mig om mina marker särskilt mycket. I det här fallet var mörkarna på $200/$400, och jag höjde till $1 200 med pocketknektar. Jag fick tre synare, inklusive Cowboy i stora mörken. Floppen kom 7♥ , 4♣ , 4♥och lilla mörken checkade.

Det blev Cowboys tur, och han gick all-in. Han såg stolt ut när han lade in sina $37 000 i en pott på $5 000.

Du kan lära dig mycket av att lyssna. Du kan lära dig nästan lika mycket genom att prata, om du ställer de rätta frågorna. Följande hände under en turnering på Bellagio 2004.

Jag blev helt förvirrad. Vad hände? Det verkade inte vettigt alls. Efter mig satt en spelare till, men han hade bara $3 000 – han skulle inte påverka resten av handen alls. Mitt bästa alternativ här var att få Cowboy att börja prata.

”Varför satsade du så mycket?” frågade jag. Han sade åt mig att syna för att få se. Jag gjorde en lista över hans möjliga händer: A x i hjärter för nötfärgdrag. Pocketåttor kanske. Eller en spontan bärsärkasatsning med ett par i sjuor. Efter en eller kanske två minuters övervägande synade jag. Han vände upp T♣ , 7♣ för ett par!

Efter att han inte lyckats dra ut mig hade jag $80 000, och var redo att rocka loss. Det är viktigt att veta vilka de svaga spelarna är. Koncentrera dig på att spela mot dem, och hitta vägar för dem att begå stora misstag.

Du kan inte räkna med att proffsen ska göra de misstagen. I just det här fallet visste jag att mannen i fråga var trött, och med hjälp av några verbala slag kunde jag göra honom till måltavla. I nästa nummer kommer en liknande fråga med ett väldigt annorlunda svar att ge lika stor vinst. action