Erick Lindgren: Del 2 – Mycket snack och lite action

I del 1 gav jag ett exempel på en hand där rätt fråga – Varför satsade du så mycket? – gav mig en väl tilltagen pott. I detta nummer tänkte jag visa hur en väldigt annorlunda fråga i samma turnering visade sig vara lika effektiv.

Den här dagen satte jag mig vid bordet som marker-etta, med över dubbla snittstacken. Bordet var tuffare, med Annie Duke, Bill Gazes, Casey Kastle och Lee Salem.

En äldre herre vid bordet höjde och återhöjde många potter och spelade generellt väldigt vilt. Liksom herr Cowboy dagen före var han definitivt sessionens måltavla. Han hade lyckats få Casey, som fastnat till höger om honom, särskilt frustrerad. De tre gånger Casey öppnat för en höjning återhöjde gamlingen, och Casey kastade sina händer. Den här given limpade Casey för $1 200. Annie, Lee och en spelare till synade alla.

Jag var ganska säker på att jag hade bäst hand med A T, och höjde till $5 000. Jag väntade mig att vinna potten direkt, och blev ganska missnöjd när Casey snabbt sade ”all-in” för totalt $25 000.

Det foldades tillbaka till mig, och jag var tvungen att fatta ett beslut värt halva min stack. Här representerade Casey att han limpat in med A A i hopp om att någon skulle höja efter honom så att han kunde återhöja all-in. Det är ett typiskt slöspel för oss. Men här verkade det inte vettigt. Borde inte Casey ha varit mer än förjust över att kunna höja med sina pocketess, i vetskap om att den äldre herren skulle återhöja honom?

Jag tittade på Casey i hopp om att kunna läsa honom, men han satt stel som ett barn som leker staty. Jag behövde mer information, så jag försökte få Casey att kännas vid att jag var kvar i handen – eller åtminstone att han var vid liv. Jag frågade om han limpat med pocketess och fick fortfarande ingen reaktion. Därefter sade jag, ”Kan du slå dam högt?

”Han tittade äntligen upp, log, och sade att ”Ja, jag kan slå dam högt.” Nu är det så att de flesta inom poker tycker om att ljuga om sina händer. Här kändes det som att Casey var ganska nöjd med att kunna berätta sanningen, som svar på vad som är en erkänt ganska fånig fråga. Trots allt – om jag inte kan slå dam högt, varför funderar jag ens på att syna? Nu kände jag mig säker på att Casey hade K T, K J eller K Q suited. Jag hade honom fast. ”Det köper jag inte” sade jag medan jag slängde in markerna. ”Bra syn” mumlade han, och vände upp K♥ , T♥.

Jag visade stolt mina A T, och de höll, så jag vann potten på $50 000.

Ibland kan en enkel fråga ge ett väldigt lönsamt svar. Kom dock ihåg att information går åt båda hållen vid bordet, så var säker på att du får mer information än du ger bort.