Fiasko i Alicante

De som känner mig vet att det tyvärr är riktigt illa när jag tar sådana ord i min mun. Vi kan börja med turneringen. 15 000 i startmarker och en riktigt bra struktur samt nästan 300 spelare gjorde att jag var oerhört hoppfull om att göra en bra turnering. Det visade sig vara oerhört felaktigt. Efter en heldag i solen ankommer jag något sent och spelet har pågått i 10-talet minuter. Jag hinner precis sätta mig ned och titta ned på 109s och limpar in från tidig position. Några minuter och återhöjningar senare har min hålpipa som jag klonkade på turn blivit ikappsprungen av en kåk. Nåväl, 12 000 kvar och nästa han lyckas jag faktiskt folda. Tredje handen så sitter jag i BB och spanar ned på K-K. En spanjor i mellanposition limpar in och detsamma gör cutoff. Jag väljer att höja till 300 när SB har fyllt upp. Spelar ett synar och cutoff hittar en höjning till 1 300 därefter. Besynnerligt tänker jag och försöker förgäves stirra på spanjoren och komma fram till vad det är för avancerat trolleritrick han pysslar med. I och med att jag varit inne och vevat ganska hårt två händer innan och fått mucka handen misstänker jag att han tror att jag är någon form av hyperaggressiv nätspelare som ska bomba på allt. Tror att han kan ha typ A-Q/A-J eller 9-9 till J-J – en medelstark hand som han tror står bra mot någon som försöker straffa limpare.Jag väljer den tesen och slår om till 3 300 för att skydda min hand och förenkla det hela då jag sitter ur position. Han tar synen och med en pott som är nästan 7 000 och en relativt torr bräda är jag commitad redan från början och försöker bara spela handen så att han har möjlighet att göra bort sig om han inte har mig slagen. Det hela slutar i att pengarna ligger inne på turn då han stolt visar sina A-A som han genom sin limp innan floppen fått mig att ge bort alla mina marker. Tre händer spelade och snopet lämnar jag bordet som den svenske stortomten.Inte blir det bättre av att jag följer upp det med att förlora ganska massiva belopp på nätet under kvällen. En iskall dag i Alicante helt enkelt…Det förklarar dock inte varför jag varit så sen med att rapportera om denna missär. Anledningen till det är en helt annan. Vid hemkomsten så firar jag nämligen det fina vädret med lite utomhusgrind på balkongen. Utdragningar i kombination med värmeslag kan dock störa de mest stabila av psyken och helt plötsligt har jag en disfunktionell laptop. Så jag har helt enkelt varit datorlös och fått en välbehövlig men ofrivillig semester! Annars kommer sommarens inledande delar förmodligen fokuseras mer på fotbollen nere i Sydafrika än vid pokerborden. Pengarna ligger på Sydkorea, kanske lite av en chansning, men svårt att se att de ska misslyckas med så många Kim i laget!