Finnen gör mig galen!

I helgen bjöd jag hem några hockeykompisar och några gamla vänner på NFL-kväll. Slutspelet i Amerikansk Fotboll drog i gång i lördags och detta skulle givetvis firas med öl, betting, revbensspjäll, chips och pingis. Det var mycket trevligt trots att jag var den stora förloraren när det kom till tippningen. Jag satte inte ett bet, och jag får nog tyvärr erkänna att jag är en fisk på den avdelningen. Min kompis ”Lindros” däremot tog hem hela skiten. Han yrkade självklart på ren skicklighet när han satte: Vinnaren – totala poäng – och poängmarginalen. Han tjänade sig en hacka och hans belåtna smil lös över huset när han plockade in hundralapp efter hundralapp. Att tillägga är även att ”Fisken” som vanligt var gul, och var tvungen att låna pengar till alla 20 kronors bet. Att han aldrig lär sig… Trots detta är Fisken en skön kille och en bra vän. Dessutom betalat han alltid sina skulder. 
Sen förlorade jag ävenledes 50 kr på Tv-spel mot Jesper. Prestigens stämning låg som ett bolster över vardagsrummet, och det var nära att dosan rök genom fönstret när han till slut vann dusten. Tilten sattes i produktion och i bara farten torskade jag även ”Ryssturneringen” i bordtennis. Ingen bra lördag för NPPA87 med andra ord.
Nästa fredag ska jag och min sambo hämta en hundvalp. Vi har länge funderat på att utöka familjen med en liten vovve och har äntligen hittat en perfekt sådan. Newfoundlands valpen ”Baloo” kommer nog dock inte vara så liten när den växer upp, då hans pappa väger ca 80 kg, och hans mamma inte långt där under. Baloo kommer se ut som en björn vid 1 års ålder. Jag älskar stora hundar. De är alltid så snälla och trygga. När jag var liten hade jag en Berner Sennen hund i 5 år, innan han tyvärr gick bort i cancer.
Pokern – som började så klockrent i januari – har fått sig en dipp de senaste dagarna. Från att a legat ca $3 000 upp, så ligger jag nu endast $400 upp. Mycket pga en vidrig finne, som springer bättre en någon annan pokerspelare någonsin gjort. Han är helt sjuk. Nötter, nötter, nötter är alt han visar upp – hand efter hand. Det retligaste är att han är så himla dålig att det nästan skulle vara straffbart att INTE spela mot honom. $1.6k ner är jag mot just denne spelare i januari.
För att översätta hans sjuka stim de här dagarna lägger jag upp en av många setups jag åkt på mot honom på slutet.
Från knappen höjer finnen till $6 på ett $1/$2 NLHE, HU-bord. Vi har båda ca $250 bakom oss. Jag tittar ner i 5-5 och tar en kallsyn. Jag brukar mixa mellan kallsyn och 3-satsningar med små par när jag spelar heads-up. Floppen levererar vackra 2-5-10, regnbåge. Jag floppar ett set på en väldigt torr och ofarlig bräda. Jag checkar med syfte att checkhöja. Tyvärr checkar min motståndare bakom och turn kommer med en K. Kungen var ett bra kort för mig. Det är mycket möjlgt att han checkade bakom med en hand som A-K eller K-Q på floppen. Nu leder jag in i honom med en bet på $9. Till min glädje möts jag av en kontrahöjning till $28. Jag funderar länge på hur jag ska fortsätta handen. Jag känner onekligen att min hand är den bästa för tillfället, men vet inte riktigt hur jag ska spela den – för att få in alla pengar i mitten.
Hur skulle ni ha gjort? Det skulle vara roligt om ni ville lägga era synpunkter i kommentarspalten. Vilket tror ni är det bästa sättet att spela resten av handen?
Hur som helst så valde jag att bara syna. Jag sätter honom på en stark K (A-K, K-Q, K-J) eller ett två par med en gand som K-2 suited eller liknande. Han kan också vara helt tom och bara överrepresentera sin hand. Rivern levererar en J, och jag checkar till honom återigen. Han satsar $48 och jag går all-in. Jag möts av en blixtsyn. Finnen visar upp K-K för ett turnat högre set. Potten på $515 går hans väg. Perkile! 
Killen springer något helt absurt bra. Allt jag kan göra är att betala av och se dum ut. Det värsta är att han spelar så dåligt att det nästan är löjligt. Nog för att han spelade ovanstående hand ganska bra, men inse fakta; Vem som helst kan spela nötter!
Hoppas bara att jag möter honom igen, innan han gular sin rulle till någon annan. Något som jag vet att han kommer att göra, om han fortsätter sitt idiotiska spel.
Ikväll är det dags för hemmaderby i hockeyn. Det kommer att vara mycket folk på läktaren och atmosfären kommer att vara övertänd, sur och grinig. Hoppas vi vinner…
Allt gott,
NPPA87