Fisken som vägrar sätta sig på kroken

Det börjar bli svårt att få action på heads up-borden nu för tiden. Jag antar att jag skrämt iväg alla tighta, livrädda nötgrinders som dag in och dag ut sitter på 311 bord och väntar på att någon tomte ska komma och skänka dem $200. Jag själv förespråkar inte detta spelsättet. Självklart är det bra att spela mot sämre spelare, då du har en jättedge att plocka deras pengar, men ibland måste man spela mot bra spelare för att utvecklas som spelare, samt klättra i nivåerna.
Däremot har jag börjat få action av en stamkund på $1/$2-borden. Han är inte en helt hopplös spelare, men i mina ögon är han en semifisk – som är lite ”moneyscared” – och missar tunna värdebetar. Dock vänder hans spel på någon sekund om han är back, och hans mesiga fisk-spel förvandlas till ett galet, överaggressivt fisk-spel. Hans nick tänker jag inte nämna, då jag inte tycker att det är fairplay att hänga ut spelare, men jag kan berätta för er att killen är från Storbrittainen. Jag tror han lider av personlighetsklyvningar, då han är väldigt mycket för att använda chattrutan. Ena stunden är han trevlig och berömmer mina spel osv, för att efter en handvändning – byta skepnad till en arg, brittisk fotbollshulligan som hatar allt och alla. Jag gissar även att han är rödhårig (då de flesta britter är det).
Strunt samma. Hur som helst så har jag och britten spelat ca 2 000 händer mot varandra de sista dagarna. Tyvärr ligger han $1 200 upp på mig. Jag vet inte varför, men jag lyckas inte riktigt knyta ihop säcken mot denna vedersakare. På ett eller annat sätt, så lyckas han på något konstigt sätt gå plus i varenda sittning. Jag anser detta rejält skumt, då jag inte har någon vidare stor respekt för hans spel. Jag har analyserat våra sessioner med min mentor. Han anser att jag har en rejäl edge över britten, och han uppmuntrar mig till vidare spel mot denne. Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite händer från våra sittningar. Hojta gärna till med kommentarer, om ni har något att påpeka angående mitt spel.
1. Den här handen är ganska standard, men jag lägger upp den ändå, då jag gillar att gnälla över mina badbeats. Från knappen höjer den antagligen rödhåriga britten till $6. Han har ca $340 bakom. Jag slår glatt om till $21 med K-K. Mina smilgropar växer ytterligare när han 4-satsar till $58. Ett tag funderar jag på om jag ska spela mina kungar slött och bara syna, då det är väldigt stor chans att tomten 4-satsar med luft här med tanke på mina frekventa kontrahöjningar. Men med mitt kortstim de senaste dagarna så skulle det komma – något riggat –  65 överkort till mina kofösare, så efter lite om och men gör jag det till en total av $131. Han svarar med en kvick all-in, och jag lägger mig. Hehe.. Är jag inte rolig? Självklart synar jag, och förväntar mig att leda ca 99.99999% av gångerna. Britten visar upp J-J. Allt ser bra ut till fjärdegatan – som är tvunget att vara en vidrig spader J. Potten på $680 förs till brittens konto, som får mer pengar till äckligt, mörkt öl och otrendiga blå-jeans. Kankse även någon rasslig, brittisk – punkCD. Jag svär likt en Harlem-bo och laddar snabbt upp med $200 nya. Något tiltad dock…
2. Den här handen utspelar sig mot samma motståndare, fast på ett annat bord. Jag har funderat lite på den här handen. Jag är inte helt nöjd med mitt spel, då jag gjorde en dödlig felläsning. Vi sitter med ungefär $200 var och jag höjer från knappen med 10-7 till $6. Han synar och floppen kommer 6-8-2 med två klöver. Han checkar till mig, och jag satsar $9 med min hålpipa. Inte helt oväntat checkraisar britten till $25. Detta är ett standardspel från honom, som han tillämpar med en bred range av händer. Han kan vara totalt tom, färgdrag, set, bottenpar osv. Jag bestämmer mig för att syna, för att försöka ta potten i ett senare skede, då det är stor chans att han sitter på ett drag. Turn kommer med – i mina ögon – ett bra bluffkort för mig: spader A. Han satsar nu en något svag summa, ca $38. Jag tolkar hans satsning som en stopp-bet. Något form av drag eller ett lågt par. Jag svarar med en all-in, ihopp om att han har klöverdraget. Då tvingas han att lägga. Det kostar honom $120 att syna, och det är precis vad han gör – Med A-8 – för topp 2par. Min felläsning visade sig vara total. Jag var i princip död och rivern blankade. Potten på $420 går även den till britten. Inget att säga om. Jag läste honom fel – och han spelade handen bra.
3. Den här handen satte verkligen igång tiltproduktionen i min arma hjärna. Samma bord som K-K vs J-J-inscidenten. Jag har jobbat mig tillbaka till ca $350 när britten höjer – i vanlig ordning – till $6 från knappen. Jag kontrahöjer till $21 med A-9 ruter. En av brittens största luckor är att han gör för många marginella syner på mina 3-satsningar preflop. Detta är något jag tänker utnyttja i senare skeden. Som vanligt så synar han, ocj jag får till min glädje se robot-dealern leverera A-9-8, regnbåge. Jag fortsättningssatsar (som jag även hade gjort med total miss) $32. Britten kallsynar, och hans spel säger inte mycket. Han kan ha något form av stegdrag – typ J-10, 6-7 osv. Han kan även ha ett dåligt par i Ess eller en naken 9:a. Turn kommer med ytterligare en 8:a. Kortet är ingen höjdare för mig, men inte heller någon katastrof. Jag fortsätter min aggressivitet och satsar nu en tung salva på $63. Återigen synar han. Allt tyder på att han har ett naket par i Ess – någon form av A-10 eller A-J. Rivern blankar med en 2:a, och jag går all-in för $234. Jag hoppas få syn av ett A. Gissa mina förvåning när britten blixtsynar och slänger upp 5-8 off, för floppat bottenpar och turnad triss. Potten på $712 förs till England.
Ser ni vad som händer? Det spelar ingen roll vad jag gör, eller hur jag gör det. På ett eller annat sätt lyckas han alltid att få rosen på prinsess-tårtan. Jag får nöja mig med det torra brödet i mellan fyllningen, och det börjar gå mig på nerverna. Jag vet att jag är bättre än honom, och jag kommer att fortsätta att möta honom – så länge han ger mig action.
Nu ska jag och min kära sambo julstöka lite hemma i huset. Hon försöker få i mig att jag ska putsa fönstren! Jag tar inte ens hennes vits på allvar, utan sträcker mig som längst till dammtrasan. Julen kommer med stormsteg, och det ska bli mysigt att äta god mat och utbyta paket med sina nära och kära. En av mina bästa vänner hatar jul. Jag kan inte förstå varför, och anklagar honom för att vara en sorglig själ.
I kväll blir det poker igen. Hoppas att britten sitter och väntar på mig. Jag återkommer med resultat och analyser.
Allt gott, NPPA87.