Först Nalle Puh, sedan poker.

Jag är inte unik på något sätt i det pusslandet. Det kanske är därför jag vill skriva om saken, för att dela med mig om hur jag tycker och tänker, och förhoppningsvis få lite tankar och idéer av läsare med andra eller liknande erfarenheter. Jag ser det också som ett bra sätt att strukturera upp min väg framåt.
Det är lite drygt 2 månader kvar till huvudeventet i online-SM. Detta känns som gott om tid och visst borde man väl kunna lägga många timmar av nötande framför skärmen, tittande på internet och läsande av djuplodande artiklar. Problemet är ju nu att all den tiden inte riktigt finns. Jag sitter inte riktigt i den sitsen där jag kan köra poker för fullt från det att jag slutar jobbet fram tills det är dags att gå och lägga sig för att få sina 6 timmars skönhetssömn. Eller att kunna sitta uppe hela natten för att sedan kunna välja att ta en sovmorgon. Men hur många kan det?
Hur får ni andra tiden att räcka till? Hur får ni ihop tiden när det gäller familj, jobb och fritid? Sitter ni uppe hela nätterna? Finns det de med tid och moral (låg?) nog att spela poker från jobbet? Är det ok att spela poker när barnen är vakna?
När jag sätter mig framför skärmen för att spela poker så blir det nästan alltid Texas Holdem no limit-turneringar. Jag har ibland prövat andra pokervarianter och när det gäller kontantspel har Texas holdem fixed limit varit det som fungerat bäst, men eftersom antal händer är ganska mycket färre än för turneringar så är det svårt att jämföra framgången. Inför SM ska det bara bli turneringar.
Jag måste bli bättre på att variera mitt spel, att hitta ett bra aggressivt förhållningssätt som samtidigt gör att jag har kontroll över situationen. Just nu prövar jag ”small ball-poker” alá Negreanu, och på rätt bord så är detta en taktik som jag uppskattar oerhört mycket. Firstpoker har en artikel på hemsidan, och det finns en riktigt bra video på tre delar på Youtube som tar upp samma information:

                                       
Förut har jag spelat ganska mycket turneringar varje vecka och ibland flera stycken samtidigt. Jag har spelat både när jag haft annat att göra och när jag varit för trött. Det finns vissa pokerböcker som jag läst helt eller delar av. Jag har ägnat viss tid åt att granska handhistorik, men jag har inte använt mig av något statistikverktyg.
Min tanke är att jag nu närmsta månaden ska spela lite mindre och mer fokuserat, läsa lite mer och reflektera bättre över hur jag agerar. Hur agerade jag med olika händer, hur agerade motståndaren och hur kunde jag gjort det annorlunda?
I en artikel för några år sedan inför WSOP intervjuade man några proffs om hur de skulle förbereda sig. Det var en väldig spridning på hur man tänker inför ett stort event. Någon spelade inte alls och en annan spelade maximalt mycket. Vad är den bästa taktiken för att toppa formen egentligen?
Nu ska jag steka köttbullar, äta med barnen, kolla på Bolibompa, borsta tänder och läsa någon spännande bok om Nalle puh. Sedan blir det poker…
Ha tålamod!
Vi ses!