FREECOOP #2: 7-stöt Limit

Nu är jag ingen expert på stötpokerturneringar, men känns inte detta väldigt mycket turbo? Stegen för höjningarna var ganska stora och med tanke på den lilla startmarkerhögen så hamnade spelarna ganska ofta allin tidigt i turneringen. Trots att detta var en limitturnering.
Min taktik inför turneringen var att spela tight och att försöka komma med i billiga potter med bra dragmöjligheter. Helst ville jag spela starthänder i färg och gärna med alla andra färgkort levande, alltså att jag inte såg något kort i samma färg hos någon motståndare före floppen. Jag ville även spela starthänder som innehöll par med hög kicker.
Första timman var jag nästan utan dessa händer och var tvungen att lägga det mesta. Surt när markerna ökade så pass fort, men jag var envis med att hålla mig till min taktik. Samtidigt hade min kompis Leo (se föregående inlägg) sprungit ganska bra och låg långt före mig.
Efter första pausen var det dock ombytta roller. Jag började få de starthänder som jag ville spela och träffade ganska bra. Jag förlorade även några småpotter, men överlag kändes det ganska stabilt.
För Leos del blev placeringen ungefär som igår och han åkte ut på plats nummer 240. Om det nu inte hade varit för att jag gick bättre så hade han nog varit ganska nöjd. Förutom det faktum att han åkte mot stegträff på river när han själv hade träffat triss på fjärde gatan.
Själv klarade jag mig hela vägen upp till plats 42. Visserligen med hjälp av några sköna träffar när jag blev allin under de första fyra gatorna, men samtidigt så var jag tålmodig nog för att inte spela massor av skithänder.
I vår interna tävling passerade jag nu Leo och gick upp på 75 poäng (om jag nu räknat rätt). Han följer mig dock tätt på 52 poäng. Vi närmar oss topp 50 som man kan hitta på Expekts hemsida.
Vinnare av FREECOOP event nr 2 blev spelaren med för kvällen det kaxigaste och mycket passande namnet: FREECOOPWINNER.
Imorgon blir det Event 3 i form av Texas NL Turbo. Inte någon favorit när det spelas i turboformat, men det får gå.
Det finns inga dåliga väder…