FREECOOP # 3 och 4

FREECOOP # 3 blev en relativt kort turnering för min del. Jag åkte på placering 524 och tappade några poäng i jakten på toppen. Följde man mitt spel så hade tight bara varit förnamnet, och man kan ju fråga sig om detta verkligen är rätt taktik i en turboturnering…
Visserligen fick jag ganska tidigt i turneringen 10 10 två gånger ganska tätt, men första gången var det en motståndare som gick allin före mig. Eftersom han täckte mig med sin markerstapel såg jag ingen anledning till att chansa med min hand. När samma par dök upp igen så var det återigen en spelare som höjde rejält innan jag fick möjligheten att agera.
Kanske man kan tycka att det är för tight spelat att lägga 10 10, men tidigt i en turnering så vill jag ha bättre starthänder än så för att ställa min plats i turneringen till förfogande. Nu kan man ju i efterhand tycka att det hade varit lika bra att chansa, men inte trodde jag då att detta skulle vara mina två bästa händer under hela turneringen.
Denna dag har jag ägnat mig åt min sjuka 4-åriga son. Jag kan nog erkänna att jag fått gjort lite jobb också, men framförallt har vi myst framför TV:n och spelat lite PS2. Det är riktigt gott att få spendera en vardag hemma med barnen, även om det inte är kul för lillgrabben att vara sjuk. Feber och lite hosta, så vi får väl se var detta slutar…
Jag var riktigt laddad inför turneringen. Gillar deepstackturneringar och när jag åkte ur event #3 igår så anmälde jag mig till en turnering på Svenska Spel med 3000 i startmarker. Där rullade det på bra och höll ända fram till 36:e plats av 200 startande. Tyvärr började prisplatserna först på plats 20, men det var en riktigt bra turnering och då kändes det som om event 4 skulle passa mig perfekt med sina 5000 startmarker.
FREECOOP # 4 startade ganska okej. Jag var med i en hel del potter och hade tidigt bra koll på några av mina motståndare som synade med en hel del svaga händer. Tyvärr blev inte min markerhög så stor som den skulle ha behövt att bli, och med de korta blindsperioderna så blev jag återigen ganska snart shortstackad. Och ja, jag slösade en del på draghänder och låga par.
En liten stund efter första pausen satt jag med ca 10 gånger stora mörken, och blev tilldelad 77. Tre spelare limpar före mig och jag hoppas åtminstone på att kunna stjäla lite marker genom att gå allin. De andra synade, men på turn satsade spelaren med flest marker bort de andra som la sig. Inför riverkortet visas våra starthänder och han sitter med K 10 i olika färger och på bordet ligger 2 6 6 K. River är en 4 och för mig är det ”gg” och förmodligen också lite ”blnt” (better luck next time…).
Kändes riktigt tråkigt att åka ur denna turnering så pass tidigt som det ändå blev. Hade verkligen sett fram emot att spela den. Och att man då möter K 10 o känns ju mest som 1 kg salt i såret.
Jag leder fortfarande vår interna tävling, men vi tappade nog en hel del på täten nu. Inför event 4 låg jag inte många poäng från topp 50, men nu skiljer det lite mer.
Tio deltävlingar kvar i serien och nu är det Omaha två kvällar i rad. Den formen har jag nog aldrig spelat som turnering. Men efter lite kikande i de senaste FirstPoker tidningarna så såg jag att det fanns bra artiklar i samtliga av de fyra senaste tidningarna. Tack för det! Bara att börja plugga!
Nu är det 22 dagar kvar tills huvudeventet i online-SM drar igång. Efter kvällens turnering känner jag mig sådär redo, men visst ska det bli roligt. Inte ofta man fokuserar på en turnering så långt fram, men samtidigt så tror jag att det verkligen kan bygga upp den rätta fokusen kring turneringen och på spelet.
Fredagen blir förmodligen en lugn dag hemma med lilleman. Kanske man borde göra lite nytta med dammsugaren och röja lite badrum. Sedan finns det ju även lite arbete som måste göras, trots att man ”vabbar”. Vi får se hur det blir…
Nu är det ju även dags för avgörandet i WSOP. Vem tror ni plockar hem det? Ivey ger ju ganska bra betalt, men klarar han verkligen att komma igen med sin relativt lilla markerhög?
På lördag blir det guld i Svenska cupen. Heja Blåvitt!