FREECOOP, ett härligt initiativ!

Tack också till Firstpoker.se som informerar om detta fenomen. Hade det inte varit för att jag skulle gå in och kolla efter någon bra pokervideo, så hade jag inte haft en aning om att Expekt hade detta på gång. Och eftersom det begränsade deltagarantalet på 2500 deltagare inte var fullt, så känns det som om inte så många andra lirare var fullt medvetna om detta heller. Turneringsserien består av 14 event som startar kl. 19 varje kväll, där man varvar mellan Texas, Omaha och 7-stöt.
Seriens första turnering pågår för fullt och 1983 spelare var registrerade till detta Texas NL-event med 3000 i startmarker och 8 minuters perioder. Som vanligt i frirullar så var första timmen lös och relativt galen. Vid första pausen, efter 60 minuter, hade nästan 1300 spelare åkt ut. Jag upplevde dock ändå att spelet var mer behärskat och ”normalt” än det kan vara i andra gratisturneringar.
Själv hann jag med både att spela bort stora delar av min markerhög på dåliga höjningar, träffa räddande kort på rivern och att lägga vår 4-åring under den första timman (kanske inte helt optimalt).
När jag i period fem med mörkar på 75/150 sitter med 2005 framför mig så händer följande:

Tyvärr är detta den sista handen som jag spelar aktivt och när jag är nere på 1925 med mörkar på 150/300 så bestämmer jag mig för att gå allin när bara en spelare före mig limpat med. Tyvärr får jag två spelare mot mig och får lämna turneringen på plats 672. Bara att ta nya tag imorgon…
Tidigare idag bestämde en kompis och jag att vi skulle köra en match i matchen och den som kommer högst i placering när FREECOOP avslutas nästa söndag, vinner vår interna pott. Snacka om prestige! Han åkte precis ut på placering 255 och leder stort över mig. Imorgon är det annan pokerform, och då bör jag ta igen lite. Hoppas, hoppas!
Det är alltid surt när man åker ut, och man vill alltid trycka på ’Ångra-knappen’., men när man spelar detta upplägg med flera turneringar som hänger ihop så finns ju ändå chansen till att nå framgång. Det är ju det totala som räknas.
Imorgon är det Event nr 2 som körs i form av 7-stöt limit, en pokerform jag uppskattar mycket, men inte spelat så där jättemycket, och absolut inte i turneringsform. Ska bli riktigt kul!
Nu blir det till att läsa in sig på lite 7-stöttaktik och göra klart planeringen inför en av lektionerna imorgon som ska handla om kommunikation.
Bra jobbat Leo!
/Pokerpappa76