Golf, fästingar och en otrolig rusch online

Parasiter! Är inte fästingar en fruktansvärt störande, osjälvständig och retlig varelse? Sitter där och lever på någon annan – sugandes, med ett säkerligen ondskefullt leende på läpparna. Jag hatar dem! Igår, efter att jag kommit hem ifrån en fridsam goldrunda med en polare, så upptäckte jag denna ohyra på mitt bröst. Jag fick panik, och som vanligt så yrkade hypokondrikern i mig, direkt på borelia. Jag har säkert borelia i detta nu. Det kanske blir mitt sista inlägg här i bloggen, då fästingens sjukdomar kan ha förtärt hela min kroppsvävnad, och lämnat mig med förlamade armar eller dylikt. Jävla fästingar!
Nog om ohyra… Jag har kommit att bli en riktigt skicklig amatörgolfare, på bara en sommar. Det är så förbenat kul! Jag sänker mig nästan varneda gång jag är ute på banan och när jag inte är ute på banan, så sänker jag mi i mina tankar. Jag är helt såld på sporten. HELA tiden tä-nker jag på gof: drömmer om det, fantiserar om ett perfelt utslag på det nione hålet, och surfar runt i diverse golfaffärer på nätet. Jag har fått svälja stoltheteten, när jag, under hela mitt liv, inte gjort annat än att spy galla över golf, golfare och allt som hör där till. Nu är jag förälskad… dödligt förälskad.
I morgpn ska jag gå 18 hål med morfar. Morfar är ganska duktig (bättre än mig än så länge). Men det sak han väl vara, när han har spelat i en sisådär 4, 500 år. Det vore väl märkligt om inte svingen skulle sitta då? Vi har golfat några gånger på slutet, jag och morfar. Det är trevligt. Han är inteligent, påläst och älskar sport, samt har ett sinne för humor. Trots sin ålder är han inte gammal är gaggig på något sätt, och det går alltid att föra en givande och trevlig konversation med honom, vare sig det gäller böcker, politik, trav, poker eller sport. Fast i morgon ska han få stryk!
Pokern har nästan gått oroväckande bra på slutet. Utav de sista 18 sessionerna har jag backat en enda gång, och då endast $300. Jag säger att det har gått oroväckande bra, för det blir nästan som man sitter och väntar på en nedsving. Vi får hoppas att det håller i sig. Om det fortsätter i den här takten hela månaden, så har jag lovat min flickvän att vi ska bygga en relaxavdelning nere i källaren. Min flickvän älskar när jag vinner mycket i poker, men hon gnäller i tid och otid att jag har ett osocialt arbete. Hur ska hon ha det? Sen så håller jag inte med henne att mitt arbete är osocialt. Det kanske det blir, om man är en supernörd-grinder, som går med i 250 rakeraces varje månad, och spelar 20k händer varje dag. Men jag tycker det är varken kul eller givande. Jag håller mig mellan 50-60 000 händer varje månad – något som passar mig alldeles utmärkt – i både pengainkomst och arbetstid.
Jga har haft väldigt svårt att få heads up-action under senare tid, vilklet har resulterat i att jag nött väldigt mycket 6-max. Tro det eller ej, så gillar jag det. Jag tror faktiskt att jag känner mig mer trygg i denna spelform än vad jag gör in HU-spelen, nu för tiden. Sjukt?
För att bevisa för er hur bra jag har sprungit den senaste tiden, så tänker jag lägga upp en hand från min senaste session: Alla lägger fram till mig på knappen, på ett NLHE $2/$4-bord. Med 5-9s höjer jag till $14. Lilla mörken, en aggressiv regular, som inte pallar när jag kör över bordet 3-satsar till $52. Jag vet att hans range är otroligt bred här, och han har 3-satsat riktigt mycket från mörkarna idag. Därför väljer jag att 4-satsta, med min högst spekulativa hand, till $126. Vi hade båda ca $650 vardera när handen började. Han väljer att kallsyna min 4-satsning, ett något udda spel. De självklara valen här brukar vara push eller fold. Men den här snubben är ganska trixig av sig och man vet inte riktigt vad han sysslar med ibland. Dock sätte jag honom på någon form av A-Q K-Qs 9-9 – J-J eller ett slöspelat monster.
Floppen kommer 7-7-8, med två klöver. Floppen är inte helt värdelös för mig – jag floppar trots allt hålpipa. Han checkar till mig, och jagt funderar på hur jag ska spela handen. Jag bestämemr mig för att det bästa spelet här var att checka. Rätt eller fel? Vad tycker ni? Jag resonerar som så: Har han ett par eller drag så komemr han till 99% att ställa mig all-in om jag betar, då kan jag inte syna. Sen kan ju även en 5:a eller 9:a räcka för att ta hem potten, om han har en hand som A-Q eller K-Q.
Jag checkar och turnen levererar en otrolig 6:a för stege. Min hålpipia satt somm ett yxhugg i skenbenet, och jag slickar mig runt munnen; det finns ju inte en chans att han sätter mig på stege här! Min motståndare checkar återigen till mig. Nu måste jag självklart satsa för värde. Jag satsar halvpott på $126 och lämnar ca $370 bakom, och han synar.
River kommer ett offsuit A. Ett bra kort för mig om han har en hand som A-Q, A-J eller A-K, men ett skitkort för mig om han har ett underpar. Han checkar och jag går all-in för $370. Han tänker i 2 minuter innan han synar med A-Q klöver, för floppat färgdrag – tur att jag inte betade på floppen! Potten blev på $1 280. – 5-9? Really? säger han i chatten innan han laddar upp med $400 fräscha pistoler. Obviosuly, säger jag, med vetskapen hur retligt det måste ha uppfattats.
Allt gott,
NPPA87