Gotland, SM-kval på Paf och Blåvitt

 
Förra helgen spelade jag drygt 10 kvalturneringar med sikte mot SM på Malta. Platsen var som vanligt Paf och nu var det faktiskt lite mer action än vanligt. Från att tidigare ha svårt att få ihop minimala 3 spelare, så fylldes nästan borden på de olika nivårerna under söndagen. (Ett bord då alltså, så fortfarande bra värde.) Tyvärr fick jag aldrig chansen att spela varken 108-dollars eller Finalsatelliten, men även där var det fler spelare än tidigare.
Kanske folk börjar förstå att det är hög tid för SM-kval och nu när de andra sajterna ligger lågt så är ju Paf faktiskt redan i full gång. Konstigt att det inte kvalas mer med tanke på att förbundet flyttade tävlingen med argumentet att sajterna skulle hinna med att köra många kval. Nu är det ju faktiskt bara två månader kvar tills det är dags!
För mig blev det alltså flest 5.50 dollars och ett par 33 dollars. Den lilla framgång som fanns var när jag vann en ny 33-dollars biljett, men annars så var det bubblans helg. Så gott som i varje turnering hamnade jag på platsen före prisplacering. Helt sjukt faktiskt. Spelade stabilt och bra, men nådde aldrig hela vägen.
Jag gjorde även några försök till att kvala in till förra söndagens Champion Chip. I en av de sista turneringarna, ”10 000 Last chance”, med 50 garanterade platser lyckades jag knipa en av dessa. Skönt, tänkte jag efter helgens alla tråkiga bubblor, men tyvärr så blev inte lyckan större här. Efter 20 minuter gjorde jag helt bort mig och en liten stund senare hade jag lämnat även Champion Chip utan någon framgång.
Istället blev det fokus på veckans familjeäventyr på Gotland. Jag var där när jag var liten, och mindes faktiskt inte så mycket mer än muren och grottan. Vad mer fanns det att se? Måste dock erkänna att jag gillar Gotland skarpt! Ska jag någon gång flytta till en annan plats i Sverige så är det nog dit. Helt klart! Sista dagen gjorde vi även Fårö. Härlig västkust med alla raukar och häftigt bad i vågorna på östkusten. En finare strand får man leta efter. Härligt!
Natten till lördag återvände vi till bästkusten och ”hemmahamn”. Vila på lördag tänkte jag, men när det gavs en öppning för lite livespel hos Cullbergs på lördagskvällen så dröjde det inte länge förrän vi hade samlat ihop sju personer som var taggade för lite poker. Som vanligt var Jerker en av de stabila och han slog mig snabbt i kvällens andra omgång när vi väl hamnade headsup. Första omgången vanns av Erik. Snyggt jobbat grabbar! Själv var jag nog egentligen inte helt upplagd för poker efter nattens 5 timmar vid ratten, men genom att knipa andraplatsen mot Jerker så blev det i alla fall ett bokslut i balans.
Så mycket kvalande på Paf har det tyvärr inte hunnit bli denna helg. Två turneringar: En 11-dollars turnering där vinnaren knep en 320-dollarsbiljett. 29 motståndare och turbostruktur. Förutom förstapriset så vann även tvåan 50 dollar i tröstpris. Gissa vem som kom trea… Surt sa räven! Den andra turneringen blev en 5-dollarsturnering, Poker-SM Steg 1. Fem motståndare och vinnaren fick en 33-dollarsbiljett. Denna vann jag efter lite kamp mot framförallt 2ManyOutz, och jag har ytterligare en 33-dollarsbiljett till Steg 2 att använda. Nu hoppas jag dock att jag kan vinna minst en och gärna två 108-dollarsbiljetter senast onsdag, för på torsdag är nämligen sista chansen att vinna en ny 320-dollarsbiljett för nästa kvalfinal som spelas på söndag den 8 augusti.
Om ni undrar hur det gick för Syrran i onsdagens Magdas Goodiebag så är svaret: ”Jag vet faktiskt inte.” Eftersom vi var internetlösa på Gotland så fick jag förlita mig på Syrrans eget sammandrag. Hennes svar på min fråga om hur det gick blev dock bara: ”Bajs.” Inte någon större framgång förmodar jag… Nu börjar det dock dra ihop sig för tjejerna som försöker vinna platserna i Magdas ”Tjejlag till Malta”. Får se om Syrran orkar ta nya tag på onsdag.
Har ju även hunnit med lite fotboll denna helg. Idag gav äntligen Blåvitt de röda från Kalmar stordäng på Gamla Ullevi. Äntligen kändes Hysén, Stiller och de andra grabbarna igen från förra året. Egentligen bara Söder som inte kom upp till normal standard. Heja Blåvitt!
Nu ska här sovas och laddas för slutspurten av sommarlovet. Mer kval imorgon hoppas jag, och då gärna Steg 2. Vi ses väl vid bordet!?!