Hitta energin under pausen

Christian är en turneringsspelare under stark utveckling, som just hittat en sponsor i PokerTime. Själv säger han att de växande framgångarna till stor del beror på den disciplin han skaffar sig med sin yogaträning. I middagspausen fick vi en pratstund med herr Öman, där vi fick chansen att se honom ”i action” – fast inte vid pokerbordet…

”Ja du, jag har faktiskt för första gången på tre besök lyckats göra mig riktigt hemmastadd här i syndernas stad. Faktum är att mitt liv här liknar det hemma väldigt mycket. Jag går upp på morgonen vid 9-10 och kör ett lättare pass i gymmet, äter en fräsch smoothie till frukost och sen har det blivit en blandning av poker, pool och shopping. På kvällen har det blivit rätt mycket cashgame-slaskande för min del och även ett och annat gympass.
Igår var vi ute på Premium outlet och shoppade i typ fem timmar. Fyllde en taxi med grejer och hälften kommer man säkert aldrig använda, men vi fick många goda skratt och bland annat med oss en baseballhjälm hem!”

”Haha, ja! Yogan har ju blivit en del av mitt liv så nästan varje morgon avslutar jag passet med 15-20 minuter relativt fysiskt krävande yogaövningar blandat med meditation. Har väl fått en och annan förvirrad blick från andra individer när jag till exempel snurrar i en övning som mest liknar ’norsk fylla’ – men det kan jag bjuda på…”

”Det har varit rätt blandad kompott. För ett par dagar sen var vi ett gäng som var på Circus Circus Steakhouse. Det hade tydligen blivit framröstat till Vegas bästa Steakhouse i 20 år i rad! Om man gillar kött som är semibränt & smaklöst, mögelluktande inredning och blaskigt vin så håller jag med… Däremot fick vi in en riktig fullträff igår när vi på ren impuls stack ner till ’Cut’, på Palazzo där vi bor. Det är Wolfgang Puck som är deras stjärnkock (han från TV-serien ), så förväntningarna var höga. Jag och Stefan Mattsson beställde in en köttavsmakningsmeny med tre olika bitar kött som var helt fantastiskt. Vår sommelier plockade fram en (vilket jag knappt brukar dricka) som var helt perfekt till det vi åt så allt som allt var det garanterat värt varenda dollar, för billigt var det så klart inte…

”Jag är ju Amarone-älskare så måste väl erkänna att jag är lite besviken på utbudet av sådana viner på restaurangerna här men överlag har det ändå varit helt ok även om jag fortfarande letar efter några höjdpunkter på den fronten…”

”’Man’ i allmänhet bör nog låta bli att dricka så särskilt mycket alkohol överhuvudtaget, men jag själv har ju alltid sagt att jag önskar att jag levde på romartiden så jag kunde springa runt med rödvin i en läderpåse och dricka när jag blir törstig. Kombinationen av att jag är van att dricka vin relativt ofta och min höga förbränning gör att jag inte har några större problem med det även om jag planerar att hålla ett lågt intag precis innan main event såklart.”

”Som sagt jag kan inte leva utan min träning, det är min oas och min terapi. Faktum är att jag har kört på bättre än någonsin den sista tiden och känner mig i bättre fysisk form än jag gjort någon gång tidigare! Alla som har varit på ett hotell i Vegas vet att värmen knappast är ett problem inomhus, AC:n brukar kunna blåsa på rätt bra och gymmen är såklart inga undantag.”

”Min pappa kommer från Chile, så jag har ju lite genetisk fördel med mörkare hy och kanske en inbyggd värmetålighet? När de andra klagar över att det är för varmt brukar jag bara tycka att det är skönt. Jag tillhör dem som nästan alltid fryser hemma i Sverige så trots att det är ökenstadens varmaste månader trivs jag faktiskt bra utomhus, fast jag springer ju såklart bara ute om jag är vid poolen…”

”Ja, en enda hittills. Lance Burtons Magic Show på Monte Carlo den var en besvikelse, förstår inte varför en så tråkig show har fått så bra kritik…”

”Ja, ett par mindre turneringar här på Venetian har det blivit. De kör en Deep Stack Festival som är rätt kul att spela men hittills har jag vart ganska kall – däremot kom min gode vän Andreas som jag delar rum med tvåa i en sådan turnering, vilket jag tycker var riktigt kul.
WSOP-event har jag bara spelat ett hittills och det var $5 000 sixhanded-eventet som jag ju placerade mig ITM i förra året. Det gick faktiskt riktigt bra även i år, men tog slut runt 120:e plats med J-J mot Q-Q i en pott som inte var så mycket att göra åt.”

”Man startar ju med mycket marker och långa perioder så det finns både spelutrymme och gott om tid att pejla in spelarna du möter. Jag kommer bara se till att vara fokuserad och spela mitt eget spel. Jag tycker om att spela många potter och mina reads sitter faktiskt bättre än någonsin har aldrig vart så bra på att sätta folk på händer som jag känner mig för tillfället, så jag har en riktigt bra känsla inför fortsättningen.”
 
Vi önskar Christian lycka till inför fortsättningen.
 
Foto: Markus Linderoth