Hur illa är detta?

Nu blev fallet det att jag ikväll kände mig riktigt laddad. Ok, tänkte jag, kanske jag skulle prova att spela Sverigerankingen som går på Svenska spel vissa kvällar i veckan. Den har ganska bra struktur med 3000 startmarker och 15 minuters perioder. Inköpet är 250 kr. Denna turnering har jag spelat några gånger tidigare, men nu har det inte hänt sedan i våras.
För att göra det bästa av kvällen när det gäller mitt spel och för att kunna redovisa lite av mitt spel för er här på bloggen så tänkte jag att jag skulle anteckna alla de händer som jag spelar under kvällen. Dels för att lätt hitta tillbaka till dem i handhistoriken, men också för att kunna lägga upp lite statistik.
Nu blev det tyvärr inte så många händer att redovisa…
Mitt deltagande i kvällens turnering varade i 20 minuter. Jag blev tilldelad 18 händer, och jag såg flopp med tre av dessa, varav en på stora mörken när några motståndare limpade (synade stora mörken) fram till mig.
Den första handen som jag spelade aktivt var när mörkarna var på 15/30 och jag satt på utg+2 (alltså ”under-the-gun” + 2 som är samma som tre stolar till vänster om stora mörken) och fick K Kn. Två spelare hade limpat fram till mig och jag höjde till 90. När jag väl spelar en hand så vill jag gärna höja. Detta gör att floppen kan ha mindre betydelse, eftersom jag redan före har visat på styrka (i detta fall något av en semibluff). På floppen kom 77Kn. Båda mina motståndare passar och jag höjer till 150, lite mer än halva potten. Den ena motståndaren lägger sig, men den andre höjer till 390. Det är många händer hos honom som är möjliga, och jag lägger mig. Min markerhög är nu på 2700.
Två händer senare så dyker A 10 upp. Jag sitter alltså på utg och härifrån spelar jag sällan denna hand, och framförallt inte om någon höjer. Till skillnad från vad jag brukar göra, så limpar jag denna gång. En spelare i mittenposition synar och lilla mörken höjer till 90, tre gånger stora mörken. Stora mörken synar, av någon anledning synar även jag, spelaren i mittenposition synar även han och vi är fyra spelare som ser floppen. Potten innehåller 360.
Floppen visar, i ordning, K Q Kn! Helt sjukt, jag chansar med A 10 och floppar nötstegen. Nu gäller det bara att krama ut det mesta möjliga från motståndarna. Höjaren på lilla mörken fortsättningshöjer till 180 (halva potten), stora mörken lägger sig och eftersom två kort på floppen är av samma färg höjer jag till 720. Detta kan ses som en för stor höjning, men jag vill bli av med en spelare som försöker dra för färg, samtidigt som jag gärna vill få en spelare med två par eller triss tro att jag har missat och vill köpa potten. Spelaren i mittenposition lägger sig och lilla mörken synar. Potten är nu på 1800. Denna pott ska jag ha, hinner jag tänka.
På turn kommer en Q och den ända hand som jag ser som möjlig för motståndaren nu är KK, möjligtvis QQ och i värsta fall Kn Kn. Jag hoppas dock på att han sitter med AQ. Jag bestämmer mig i alla fall för att aldrig släppa denna pott med min nötstege.  Fråga mig inte varför. Motståndaren passar och jag höjer till 900. Motståndaren höjer till 2215 och är allin. Släpper jag potten nu så sitter jag med strax under 1000 marker kvar och har visserligen långt till toppen, men är fortfarande med. Nu blir inte detta fallet, för jag synar med mina sista 990 och är allin.
Korten vänds upp och min motståndare visar K Q i olika färger. Han har kåk. På river kommer ytterligare en K, vilket inte hjälper mig. Tack för mig, gg…
Jag kan se många fel i kvällens korta turnering:

Men hur lätt är detta när man ser möjligheten till att dubbla upp tidigt i turneringen…
Vad säger ni? Hur illa är detta? Hur hade ni agerat? Inte bara om ni skulle spela händerna eller inte, utan även hur ni hade agerat i längre in i händerna om de nu spelades?
En sak är säker. Denna turnering går till arkivet som en sorglig historia.
 
Läs en bok eller något!
 
Vi ses!
 
/Pokerpappa76