Ingen mer poker för Nebuchad

Jonas har noterade liveresultat på ungefär $170 000 mellan åren 2005-2008 men det var på nätet han gjorde sina riktigt stora spel. Han har både vunnit stort och förlorat stort och detta tar han också upp i sitt sista blogginlägg. En aning poetiskt läser vi om att han har bestämt sig för att skriva avskedsbloggen för att få, och ge, ett ordentligt avslut.
”Jag slutar också härmed att spela poker. Den glöd och lidelse jag har haft för poker är nu slut. Det är som ett bål som brunnit hela natten och nu ligger och pyser långt in på morgonkvisten. Går man dit och petar i den så kan den kanske tillfälligt flamma upp till liv igen men det finns ingen näring till elden längre. Det är bara aska kvar.”
”Jag känner mig verkligen färdig med poker och allt det bagage som det innebar att vara en framgångsrik pokerspelare. Men jag är självklart inte nöjd med allt jag gjort. Det är som efter en lång pokersession och man vunnit men ändå tänker på vissa händer som man kunde spelat bättre. Satsat mer i den ena handen eller lagt sig i den andra. Men det är bara dumt att gråta över gammal snus och när allt kommer kring så är det mesta bara ögonblicksbilder av ens liv och det är svårt att veta hur ett beslut påverkar ett annat. Paralella universa och allt det där. Jag kommer förmodligen börja med något annat. Vad det blir vet jag inte. Kanske blir det ingeting alls, men jag har lite planer och ideér som jag ägnar tid åt att undersöka. Jag vill inte bli pensionär redan men samtidigt måste jag vara vaksam med mina investeringar eftersom de misstag jag gör i framtiden kommer bli svårare att reparera än mina tidigare misstag. Hur det går får tiden både berätta och döma om eller ut.”
Jonas har varit sponsrad av Ladbrokes under flera år och de tycker att det är tråkigt att han slutar, även om det finns en viss förståelse.”Jonas avhopp kom väldigt plötsligt, men inte oväntat. Vi har haft en bra dialog genom alla år så att Jonas fokuserar på annat än poker kommer inte som en chock. Jonas kommentar på bloggen handlar mer om tajmingen i hur han väljer att berätta det för omvärlden, han hade ringt mig strax innan han publicerade bloggen. Vi önskar Jonas all lycka och framgång!” hälsar Andreas Gillberg som är Sverigechef för Ladbrokes.
Det är ett väldigt tänkvärt blogginlägg som Jonas har skrivit, och han bjuder verkligen på sig själv, en sista gång. Läs den.