Ingen större (svensk) framgång i VM

För min del så såg jag mest fram emot söndagens Main event med lite bättre utdelning på de 153 topplaceringarna som gav något pris, vilket var standard i alla 7 eventen. Tyvärr blev det ingen längre turnering för min del då jag redan efter ca 45 minuter stötte på patrull efter ett allt för löst spel, och blev till slut tvungen att ställa in alla mina marker, utan framgång.
Bättre gick det på lördagskvällen i event 6 där jag, efter 3.5 timmars spel lyckades ta mig till prisplatserna och kunde plocka hem en 11 dollars biljett till SCOOP i april. Man får vara nöjd för det lilla. Och jag var framförallt riktigt nöjd med mitt spel och kände att jag kunde anpassa mig bra till de olika spelarna jag mötte.
Just det stabila och inledningsvis tighta spelet från event 6 är något jag ska försöka ta med mig. Jag måste kunna känna att jag kan nå förhållandevis långt i större turneringar, och att jag inte alltid ”bara” klarar 4/5 av startfältet utan att nå in i pengarna.
Vinnare av Main event blev BalaLany från München. Efter drygt 11 timmars spel plockade han hem förstapriset. En biljett värd 3150 dollars är inte fy skam i en frirulle. Glückwunsch!
Under januari har jag spelat väldigt mycket poker. Nästan bara Texas holdem, men i alla dess former. Limit och NL i varianter som SnG, flerbordsturneringar och kontantspel. Efter senaste helgens turneringar har jag märkt att allt detta spel har påverkat mig negativt. Jag har haft väldigt svårt för att hålla fokus och har lätt blivit rastlös. Inte bra för spelet…
Därför kommer jag nu att ta det mycket lugnare under februari. Mycket mindre tid med onlinepoker och när jag väl sitter där så ska det bli fokus på flerbordsturneringar, och då framförallt kvalturneringar till någon större söndagsturnering och/eller till något livepokerevent.
Jag hade häromdagen kontakt med f.d. Svenska mästaren och enligt mig en av Sveriges stora pokerprofiler Ola Brandborn. Han har kvalat till Irish Open, och för det är jag väldigt avundsjuk. Skulle verkligen sitta fint att klara av det. Får se om chansen dyker upp igen…
En annan liveturnering som jag verkligen ska jobba för att nå denna vår är Svenska mästerskapen som tydligen ska spelas på Malta i slutet av april. Hoppas det snart dyker upp lite fina satelliter på en klient när mig!
Jag har också börjat dra lite i mitt (förhoppningsvis) kommande pokerprojekt. Eventuellt har jag fått ihop de viktigaste delarna denna eller nästa vecka, så att jag kan göra någon slags redovisning för Jonas Berg på Firstpoker. Hade helt klart varit kul om man kunde dra iland ett projekt med en turneringsserie innehållande olika spelare; proffs, pokerprofiler, idrottsprofiler och pokeramatörer som även skulle vara intressant för pokertidningen att skriva om. Återkommer om detta.
Nu ska jag planera morgondagens lektioner: ”Handledning vid rökavvänjning” och ”Nervsystemet”.
Vi ses snart igen!