Intervju: David Sonelin inför kvartsfinalen i $5 300 Heads Up Championship

Det är svenska framgångar på löpande band under 2008 års upplaga av Aussie Millions. Den senaste i raden är David ”Mrdawwe” Sonelins framfart under $5 300 Heads Up Championship-eventet, där han snart ska sätta sig vid bordet för kvartsfinalspel. ”Mrdawwe” är redan nu garanterad minst AU$20 000, men vill det sig riktigt väl kommer han att lämna Australien med ytterligare AU$80 000. Kvartsfinalen spelar ”Mrdawwe” mot Jeff Garza 2.30 p.m lokal tid, vilket är lika med 04.30 i natt, svensk tid. Trots en stressig förmiddag i Melbourne tog sig ”Mrdawwe” tid att svara på några frågor för FirstPokers räkning: Melbourne är underbart. Trevliga människor överallt och perfekt väder. Aussie Millions med allt runtomkring är nog det bästa pokerevenemang jag varit med om. Ganska högt just nu, mest med tanke på min jättedownswing senaste tiden. Inköpet var väldigt mycket för mig precis som Main Event. Ingen speciell uppladding. Jag bestämde mig 1-2 timmar innan att jag skulle lira det. Jag ringde och avreggade mig från eventet dagen innan efter att ha bustat från Main sent på dag 2. Men nyladdad och utsövd spontanreggade jag mig igen lite snyggt. Matchen mot Myst var tuffast. Han vann första bäst av 3 men det gick sjukt nog att vända. Efter den har jag vunnit 6 raka inför idag. Andra motståndaren spelade bra men jag tror jag hade en del edge mot honom ändå. Den tredje var en australiensare som spelade väldigt rakt fram och var lätt att läsa. Jag har bara sovit i stort sett. Vinst! Själförtroendet är på topp igen och jag känner att jag har bra chans. 3 matcher. Thailand fram till april innan jag åker hem till Sverige. Jag ska umgås med tjejen och träffa en hel del grinders vilket Thailand är rätt så populärt för. I övrigt har jag gjort en omstart på $3/6 efter att ha torskat för mig sjuka summor på främst $25/50. Jag har tänkt bygga upp rullen igen helt enkelt och göra nya försök att nå de högsta gamesen. Blir jag etta denna ser det riktigt bra ut. Vi tackar David ”Mrdawwe” Sonelin för denna intervju och önskar honom lycka till på vägen mot finalen. Hela kvartsfinallottningen: Lee Nelson – Roy Winston Masaaki Kagawa – Mike ”Timex” McDonald Jeff Garza – David Sonelin Alexey Popov – Xuan Nguyen