Intervju med Ola Svensson

Med 49 000 i marker och average någonstans kring 55 000 är FirstPoker-spelaren Ola Svensson bra med efter första dagen. Bakom sig har han exempelvis Phil Ivey, Phil Laak och John Juanda som alla har fått lämna.

Vi började med att be Ola att berätta om första dagen och hur han lyckades skrapa ihop sin stack. ”De första två timmarna spelade jag väldigt få händer. Jag spelade nästan bara A-A, vann kanske totalt 3 000. Jag snodde några mörkar men annars var det lugnt.”

Den tighta spelstilen fortsatte. ”Under andra passet gick jag upp lite till att börja med, kanske till ungefär 27 000. Men i den näst sista handen åkte jag ner til 21 000 med J-J på hand. På en låg flopp höjde jag, fick syn och möttes av en Dam på turn. Jag gjorde ytterlgare en liten höjning och han synade igen. På rivern kom ett ofarligt kort. Jag checkade och han satsade en mindre summa. Jag var tvungen att syna trots att jag misstänkte att jag var slagen.” Mycket riktigt, motspelaren satt med K-K och Ola avslutade perioden med att förlora 6 000.

Tredje perioden, den innan middagspausen, gick inget vidare. Och vid tidpunkten då det var dags för Ola att stoppa i sig lite näring hade hans stack sjunkit till 17 500. Under fjärde arbetade han sig upp till lite över 20 000 igen. I perioden därefter började vår spelare att få lite bättre kort och började få mer utrymme att spela kreativt. ”I en hand höjde jag upp till 3 000 med K-10 och fick syn, och träffade tvåpar på floppen. Turnen var ofarlig och då jag låg inne med ca 8 000 i potten, efter satsande, gick jag all-in. Jag fick dock ingen sy. Då gick jag från 16 000 till runt 25 000.”

Det stora genombrottet markermässigt kom i den andra handen under sista perioden. ”Jag fick par i Knektar. En annan spelare höjde lite och jag synade. På floppen träffade jag trissen medan färgdraget låg på bordet. Jag höjde upp till 4 000 och en svensk spelare på knappen höjde upp till 9 000. Jag ställde all-in och han synade med färgdraget. Min hand höll och jag träffade kåk. Plötsligt var jag uppe i 43 000.”

Därefter spelade Ola ”lite dumt”, men som det visade sig lyckades han ändå ta sig upp till nästan 50 000. ”Mina förhoppningar nu är, förstås, att ta mig så långt som möjligt.” Det lät precis som om Ola fått mersmak.

Jag frågade också om han stött på några bra och/eller kända spelare under dagens lopp. ”Det satt en bra svensk vid mitt bord. Han var riktigt duktig. Han spelade många potter och var aggressiv. Jag vet att han hette Linus någonting.” Det visade sig vara Linus Johansson, kvar i tävlingen med 77 100 i marker efter första dagen.

Imorgon klockan 12 inleds dag 2 och då får vi se hur Ola Svensson klarar sig.