Intervju: Ramzi Jelassi om Aussie Millions 2008

Ramzi Jelassi svarade för en mycket bra insats i Aussie Millions Main Event 2008. Äventyret räckte ända fram till det absoluta slutet av dag 3, när 25 spelare återstod av totalt 780 startande. Detta var Ramzis första stora internationella turnering sedan han lämnade Team Gnuf vid årsskiftet, och såväl spel som resultat lovar gott inför framtiden. Under Aussie Millions mätte svensken sina krafter mot många av de absolut mest kända namnen i branschen, bland andra Phil Ivey, Chris Ferguson samt landsmannen Erik Sagström. De bägge sistnämnda fick dessutom se sig utslagna ur Main Event av just Ramzi. Nu har succésvensken lämnat sommaren i Melbourne och kommit hem till ett något svalare Stockholm. Med lite distans till turneringen berättar han nu om vad som hände under hans sista dag i Aussie Millions: Det kändes såklart jäkligt surt. Det hade varit kul att få vinna den där stora flippen, då hade jag haft ett riktigt bra läge att komma till finalbordet. I början av dagen så fick jag sno blindsen i princip varje hand utan att någon på mitt bord gjorde mostånd. Efter ett tag så började de hitta händer mot mig och en annan kille på bordet fick stor stack och tog över kommandot över bordet. Jag var rätt så kortdöd hela dagen, men jag klarade av att behålla min stack bara på grund av att jag fick sno mycket och bluffa en del på flopparna. Motståndet var sådär, jag hade en kille på mitt bord, en ung tysk, som var ganska duktig, men i övrigt så var jag inte speciellt imponerad. Jag försökte helt enkelt få tag i de marker jag kunde, vilket gick bra sålänge jag inte fick mothugg. Men varje gång jag fick mothugg så var jag tom och då är det svårt att vinna några större potter. Så det blev så att jag jobbade mig upp långsamt genom att sno massor med små potter och sen så torskade jag ner igen i någon lite större pott. Handen jag åker ut på har det varit lite diskussion om. Vi spelar 5-handat och det är 3 stora stackar på bordet som gör att jag inte har så mycket att säga till om. Blindsen är på 5000/10 000 med 1 000 i ante. Knappen höjer till 40 000 och small blind synar, jag sitter i big blind med 3-3 och har totalt 420 000 i stacken. Jag väljer att gå all in på grund av att jag tror att det finns en riktigt stor chans att jag kommer få ta ner potten som redan innehåller 95 000. Tyvärr så har knappen A-K och han träffar sin kung på turn. Inget konstigt egentligen, handen spelar sig själv i mitt tycke. En del har uttryckt åsikter om att det var lite väl aggressivt spelat av mig vilket de har rätt i. Dock så tycker jag att det är rätt i det läget eftersom det finns en väldigt stor chans att jag tar hem potten preflop. Inte alls speciellt högt. En 25:e plats är inget att hänga i julgranen direkt när man satsar på att vinna. Men det var ändå kul att gå hyfsat långt i en liveturnering för en gångs skull, plus att jag fick spela lite på tv-bordet och fick göra en kortare intervju för programmet. Nu har jag precis kommit hem till Stockholm igen, men om en vecka så åker jag till Dortmund för att spela EPT. Vi önskar Ramzi lycka till framöver och tackar för en fin show den senaste veckan.