Jag lovar och svär

 
I början av förra veckan blev det inget spel alls. I torsdags var det dock återigen dags för lite lir och då blev det faktiskt kontantspel på Svenska spel. Jag har ju lovat mig själv att inte syssla med kontantspel i år, men de turneringar jag spelat den sista tiden har resulterat i ganska svagt och löst spel och därför kände jag att lite Limit Holdem skulle göra gott för att tighta upp mitt spel. Detta kanske låter konstigt, men faktiskt är det så att jag pressar mig själv till att spela ett bra tight och verkligen aggressivt spel när jag spelar Limit Holdem. Kan jag sedan få detta att ”smitta” av sig på mitt turneringsspel så kan det bli riktigt bra.
På 5-manna borden, både på 2-4 och 5-10 (och då pratar vi kronor) är det ibland ganska bra spel. I fredags hamnade jag dock på ett 2-4 bord där motståndarna antingen var fulla eller väldigt mycket nybörjare. Att jag då också träffade bra med mina händer gjorde ju inte saken sämre. Skönt med korta sessioner där man dubblar upp snabbt.
I lördags försökte jag mig återigen på att kvala till Sunday Million, men inte heller denna helg gick det vägen. Denna gång försökte jag kvala via två stycken 11 dollars Double shootout, där 3 spelar gick vidare, men jag lyckades inte ta mig vidare från det första bordet i någon av turneringarna. Jag vet inte riktigt hur bra värde det är i en Double shootout-turnering där man måste vinna första bordet för att gå vidare, men det är ett ganska kul upplägg.
Några större turneringar blev det inte förrän i söndagskväll då jag spelade två olika turneringar: en 1 euro rebuy-turnering på Unibet där man hade adderat ett X-box till vinnaren, och en 110 kr Deepstackturnering på Svenska spel.
Mest nöjd med mitt spel var jag i turneringen på Unibet, där jag låg helt ok med tills det var ca 35 spelare kvar och jag tyvärr läste spelet rätt i att motståndaren inte har färg med 3 hjärter på bordet och ställer in alla mina marker för en skön bluff motsvarande drygt potten. Tyvärr så gör jag ju här felet i att hacka på en bigstack som med en stege inte alls störs av att det ligger färgdrag på bordet. GG för min del, och varken pengar eller X-box i sikte.
I turneringen på Svenska spel känns det också ganska ok, tills svärmor kommer på besök efter ca 45 minuters spel. Artig som jag är (och som man bör vara när svärmor dyker upp) så går jag ner en våning för att hålla frugan och svärmor sällskap när de dricker te(!). Självklart ska vi då också fylla i en frågeformulär som gäller vår 4-årings talsvårigheter med ca 50 frågor. Tick-tack…
När jag väl kommer tillbaka till spelet efter ca 30 minuter som sitout, så ligger jag en bit bakom och efter en stund så blir det till att börja leta efter allinläge. Detta håller ett tag, men tillslut dras jag ut och pokerveckan är slut för min del. Kanske inte så bra planering att försöka sig på en flerbordsturnering när man väntar sent besök, men vad gör man inte…
I båda dessa turneringar kände jag dock något som jag inte tänkt på de senaste veckorna, och det var att jag snabbt tappar fokus. På något sätt så är mitt tålamod ganska dåligt just nu, och jag tror att det mångt och mycket har att göra med min för tillfället dåliga träningsstatistik. Planen var att jag just nu skulle ligga på ca fyra träningspass i veckan och totalt göra ca 25 km löpning i veckan. Tyvärr är det inte riktigt så bra. Jag är anmäld till Göteborgsvarvet i maj, men just nu så ser den dagen ut att bli en lång, lång dag.
Att min fysiska form påverkar mitt pokerspel har jag alltid hävdat, och på senaste tiden har jag även tydligt märkt av detta. Det måste bli ändring nu!
Något annat som jag på senaste tiden inte har tagit mig tid för är att analysera mitt spel. Jag har varit dålig på att anteckna speciella händer och händelser i spelet, och jag har varit dåligt på att titta på hur jag agerar i spelet. Hur ska jag kunna utvecklas som spelare om jag inte utvärderar mig själv?
Därför är det dags för lite löften:
– att jag ska blir bättre på att analysera mitt spel. Anteckna händer och situationer i spelet som jag vill titta närmare på i efterhand, och även gå igenom handhistoriken för att framförallt titta på de händer där jag vinner och/eller förlorar potter.
– att jag ska lägga upp mer inlägg här på bloggen där jag ger handhistorik för er läsare att kommentera. Att jag oftare analyserar hur jag spelat, och även försöker förklara hur jag tänkte i spelet. När jag sätter mig för att spela, så ska det finnas tid för en hel turnering, men även för att ta mig tid att efter turneringen gå igenom, analysera och skriva.
– att jag ska skärpa mig när det gäller min träning. Den fysiska formen påverkar mitt spel, och därför måste jag se till att jag håller mig i bättre form. Om jag inte tränat, då blir det heller inget pokerspelande. Jag kanske inte måste vara ute och springa varje dag, men någon slags träning behöver jag. Pokerspelet får bli en bra belöning för väl utfört träningsarbete.
Kanske detta kan få mig något mer fokuserad och då bättre på vad jag gör, när jag gör det.
Vi får se.
Ni glömmer väl inte av att försöka kvala er in till Pokerutmaningen den 20 april. Skriv upp detta i kalendern! En kul chans att slå Ola Brandborn, Lina Olofsson m.fl. på fingrarna.
Mer info i nästa nummer av FirstPoker!
Ha det så gott så länge! Snart är det påsklov!