"Jag ska köpa 15 hus"

I kväll svensk tid inleder Scotty Nguyen sin jakt på $4 miljoner, cirka 33 miljoner kronor, i WSOP i Las Vegas. ”Jag ska köpa 15 hus och bygga min egen gata om jag vinner pengarna,” säger Scotty inför poker-VM.
Världsmästaren och pokerlegenden Scotty Nguyens löfte om att sluta med pokern tidigare i år fick många att lyfta på ögonbrynen, men Scotty, som nyligen skrev på för Expekt.com som spelbolagets pokerambassadör, fnyser åt reaktionerna.
”Det finns så många med negativa tankar och känslor inom pokern. Men jag anser att inget är omöjligt i poker, som jag älskar. Därför har jag satt upp detta mål i WSOP. Jag har det som mål för att jag tror att jag kan klara det.”
Första eventet för Scotty är event 2, 40th Annual No Limit Hold’em med $40 000 i inköp. Det startar på ikväll torsdag svensk tid.
”Jag kommer att spela max 20 event i WSOP. Jag kan inte anmäla mig till fler då jag räknar med att gå hela vägen i alla dessa event.”
Men vad gör Scotty om han inte lyckas med sitt mål? ”Då kommer jag att ligga under täcket i sängen en vecka och fundera. Men alla hoppas att jag lyckas. Ingen vill att The prince of Poker ska sluta med pokern!”
Scotty har redan bestämt vad han ska göra med pengarna om han vinner fyra miljoner dollar. ”Jag kommer att köpa 15 hus intill varandra och ha min egen gata i Las Vegas – ’The Scotty Win Estate’. Man måste ha drömmar och mål som pokerspelare. Annars är det ingen mening att sätta sig vid bordet.”