Jelassi vinner IPT i San Remo

Tidigt på dagen vann han ett par viktiga potter, och denna gång kunde han även vinna nyckelhanden när de enbart var två spelare kvar. Ramzi hade 4-4 på hand och mötte A-7 all-in innan floppen. Ännu en Fyra visade sig på floppen och gav Ramzi potten och ett väldigt stort övertag i marker. Vinnarhanden kom till när Ramzi var all-in med K-7 mot Q-10, och hans par i Sjuor blev till sist oslagbara för motståndaren Andrea Sapere.
”Easy game!” säger Jelassi och skrattar. ”Jag hade Q-Q som bäst en gång igår och den förlorade jag med; annars fick jag aldrig K-K eller A-A. Jag ägde dem rätt bra hela vägen och hade lite tur på finalbordet när jag vann de viktiga all-in-situationerna.”
En mycket nöjd Ramzi Jelassi åker tillbaka till sin hyrda lägenhet i Cannes för att fira. Detta är Ramzis andra stora titel på åtta månader. Han lyckades vinna sidoeventet under EPT Prag i december, och belönades då med nära 1,3 miljoner kronor.
Det är inte bara Ramzi Jelassi som är glad för detta, utan även sponsorn RedKings som alltid står bakom honom. ”Jag kände det på mig, det är inte ofta man får ett sådant guldläge som Ramzi fick inför finaldagen,” säger Jerry Land, Live Events Manager hos RedKings Poker.
Nu väntar flera nya liveturneringar framöver för Ramzi Jelassi, som kommer att försöka konservera formen till EPT Barcelona som startar den 4 september.