Jesper Höög lämnar egot hemma

 I april kom han i pengarna (17:e plats) vid sidoeventet på EPT i San Remo. I fjol slutade han sjua med ett finalbord i ett $1500-event i WSOP. I år har 24-årige Jesper Höög fokus på Main event. Det är tredje året i WSOP för Jesper, som har kunnat dra en del erfarenheter av sina tidigare tävlingar. ”Jag tror att det är en bra idé att försöka lämna egot hemma, säger Jesper. Det är många toppspelare man kommer att träffa på under main event, och det kan vara frestande att gå upp mot dem. Jag tyckte att det var spännande att bland annat ”floata” och sen spela tillbaka mot Gus Hansen förra året. Men det finns en gräns när sånt blir tomtespel, och frågan är om man vill känna sig bra eller vinna pengar, egentligen.”
En mycket bättre idé är att slåss om de döda pengar som alltid finns i WSOP Main event. ”Jag kommer att vara väldigt aktiv och göra allt för att försöka hamna headsup mot de sämre spelarna innan deras marker tar slut. Att gå in med rätt mindset blir oerhört viktigt! WSOP är ett maraton och något man måste vara väl förberedd på. Jag kommer att ha minst två spelfria dagar innan så att jag känner mig spelsugen. Jag har en idrottsbakgrund, och tänker mycket på sådant som bra mat och ordentligt med sömn som viktiga förberedelser.”