Jimmy hälsar från Paris

Även om Jimmy har varit med en hel del – det är inte direkt hans första liveturnering – så blir det förstås lite speciellt när man kommer till det här läget, det är en hel del tankar som snurrar runt i huvudet och när jag såg att Jimmy var vaken så här tidigt (strax efter 8) så kunde jag inte låta bli att ”kolla läget”.Jimmy; hur känns det en så här härlig dag, vad ska du göra innan det är dags att börja spela igen, vad har du för upplägg och hur ”känns” de andra spelarna? Vad är det för väder i Paris och har du hunnit med att turista lite?”Det skulle vara konstigt att säga att det kändes annat än bra idag, efter gårdagens spel. Har dock haft lite sömnsvårigheter och endast fått ett fåtal timmars sömn nu inatt men hoppas jag kan somna om, åtminstone ett par timmar nu på morgonen, för att vara helt fräsch när det är dags att sätta sig igen.De tidigare dagarna har vi inlett med lunch på en restaurang nära Aviation Club och med största sannolikhet är det vad som kommer hända även idag.Angående hur jag ska lägga upp spelet för dagen så får jag ge det halvtråkiga svaret ”det beror på”. Igår hade jag en storstackad Arnaud Mattern direkt på min vänstra sida vilket gjorde att man inte riktigt kommer undan med att spela lika många potter som om man skulle haft någon av de tighta franska gubbarna bredvid sig. 🙂 Efter att gårdagens spel var över och vi hade lottat bordsplaceringar inför idag så gick jag runt och kikade lite vilka som hade kommit på samma bord som mig, och jag tror jag har fått ganska många kortare stackar på bordet vilket förhoppningsvis gör att man lite smått kan ”äga” bordet. Det är ganska många spelare kvar i turneringen som jag inte spelat med, men av de jag mött än så länge så är det en fin mix mellan duktiga och lite mindre duktiga spelare. Bordslottningen är extremt viktig i ett sånt här läge och jag hoppas väl kunna undvika att få spelare som Mattern och Theo Jörgensen bredvid mig, de är inte nödvändigtvis de bästa spelarna som är kvar, men de är helt klart jobbiga att sitta ur position på. Annars är det bara hoppas man kan springa på som man gjort de första dagarna så kanske det kan sluta med finalbord!Parisvädret är lite upp och ner faktiskt. Jag trodde det skulle vara bättre än det varit. Brukar vara okej på dagarna även om det inte varit strålande sol hela tiden men på kvällarna har det varit en hel del regn. Spelandet har ju tagit upp väldigt mycket tid så man har inte hunnit med att se Paris så mycket, men på vilodagen efter dag 1 så åkte vi faktiskt turistbuss för att se staden och det var en riktigt trevlig upplevelse. Paris verkar vara en fantastisk stad och det finns väldigt många mäktiga byggnader i staden som var lite kul att få se.”Just nu är det lite vila för spelarna, det är 25 spelare kvar och de är garanterade strax över €11 000. Spelet börjar igen kl 15 och idag ska det spelas ner till finalbord. Förutom Jimmy så är även Per Linde med på en sjunde plats och vi hoppas på att få se båda två på finalbordet! GL Jimmy och Per!