Julen är förbi – dags för poker igen

Till utrymme för julen har pokern legat lite på is de senaste dagarna. Familjen och vänner har fått prioriteras, och när man har huset fullt med syskonbarn och hemkomna släktingar – känns pokern plötsligt inte attraktiv längre. Det är inte lätt att lägga sina tankar på om min motståndare har en färg eller inte, när min brorsdotter rycker mig i armen och i stort sett befaller mig att leka med henne.
Julen har varit trevlig. Sällskapliga middagar med mycket god mat – kan inte bli så mycket bättre. På julafton värdade jag och min sambo ett julbord. Gästerna var min broder och hans familj, mormor och morfar och Mamma med gubbe. Det var mysigt. Vi drack gott vin, diskuterade onödiga saker och utbytte julklappar. Det märks att julen är barnens högtid, då min brorsdotter kunde bada i sina paket, medan jag fick hämta förstorningsglas för att hitta mina. Jag kan erkänna att jag var lite avundsjuk, och ett tag konspirerade jag om att stjäla några av henne, för att få lite papper att rycka i. Jag tog mitt förnuft till fånga och ändrade mig i sista sekund.
På juldagen åkte jag ensam upp till min far och hans fru i norra Värmland. Snön vräkte ned och min hjärna började spekulera om en ny istid.
Vistelsen var mysig. Det är lugnt och harmoniskt uppe bland bergen i vildmarken. Perfekt ställe att ladda batterierna inför vårsäsongen. Diverse vinteraktiviteter utfördes, bland annat snöskoter. Ni som aldrig provat snöskoter – gör det! Ni kommer inte att ångra er. Det är en otrolig känsla att dra på i 90km/h uppför bergen med morgonsolen i ansiktet och snön piskandes på kinderna.
Sen var jag även med om en mycket traumatisk händelse under mitt besök hos far. Det gör lite ont att skriva om det, men jag får göra ett försök. Jag anser mig själv vara duktig i de flesta bollsporter. Inte för att jag vill skryta, men så fort det kommer en boll (eller puck) med i spelet brukar jag oftast ha något att säga till om. Utom den här helgen… Min gubbstrutt till pappa är snart 51 år och han vann 5 pinigismatcher mot mig! Jag tog inte ett enda set!! Pinsamt? Minst sagt, men jag får väl ge gubben en klapp på axeln för att han fortfarande håller måttet. Jag tar han nästa jul.
I morgon bär det av på skidtripp, för att sedan runda av 2009 i Norge hos min bror med familj. Jag återkommer 2010. Då kommer jag även ha börjat jobba lite igen – så ni får lite poker att läsa om.
Gott nytt år på er, och tack alla ni som följt min blogg 2009!
NPPA87.