Jultomten på besök i Macau

Anledningen till detta kan nästan uteslutande härledas till tre frikostiga gentlemän som alla hade en stor fallenhet för gambling, men tyvärr, för deras egen del, saknade några som helst kunskaper om det ädla spel vi kallar Texas Hold’em. När händerna för en gångs skull står när man stöter på dessa halvgalna spelare så masserar det rullen till välbehag. Men samtidigt så kräver det att man utsätter sig för större risker och jag är pinsamt medveten om hur små marginalerna är och att jag lika hjärna kunde ha suttit här med en skadeskjuten bankrulle och längtat efter glögg och pepparkakor.
För att illustrera det kaos som bitvis råder så ska jag beskriva en hand som utspelade sig på julaftons tidiga morgon. Hade spelat en ganska lång session på 50/100HKD och låg fortfarande lite ned, men valde att fortsätta då jag hade två riktigt dåliga spelare vid bordet. Då slår sig plötsligt en tredje kines ned och han har ett i det närmaste sjukligt begär för att gambla. Han höjer i stort sett varje pott stort före floppen, men skrämmande nog spelar han ganska bra efter floppen. Jag inser dock att bordets sammansättning med de två fiskarna och gamblern kommer leda till intressanta situationer med möjlighet till fin profit.
Så får jag slutligen den skrala handen AQs i small blind. Problemet är att gamblern sitter på utg och har straddlat, så jag inser att min position är den sämsta tänkbara. Fem spelare limpar innan det blir min tur, något som inte är ovanligt för Macau och kan innebära extremt breda handurval inkluderande vissa premiumhänder. Jag inser att sannolikheten för att jag får sex synare och får spela A-Q ur position vid höjning är överhängande. Dessutom tror jag det är sannolikt att gamblern som straddlat kommer hitta på något så jag väljer att bara fylla upp min A-Q.
Mycket riktigt så slår gamblern upp till 1 200 efter att BB har synat. Självklart synar nu även övriga bordet och action kommer tillbaka till mig. Nu är läget annorlunda och jag börjar inse att det är ett bra läge att faktiskt göra ett move. Det ligger alltså redan 7 600 i potten och jag känner nu, då limparna faktiskt bara synat gamblerns höjning, att sannolikheten att jag har den bästa handen är överhängande. Jag slår upp till 6 500, gamblern synar givetvis och en av fiskarna ställer in för 9 800. Inte mig emot då jag gärna kryddar potten ytterligare plus att det gör att övriga spelare innan mig foldar. Jag tar syn och så gör även den spelsjuke straddlaren. Floppen är A-10-8, en riktigt bra bräda då jag beslutat mig för att stoppa in mina återstående 14 000 oavsett flopp. Gamblern synar, men jag misstänker att jag förmodligen leder. Turn och river är ofarliga och på något sjukt sätt får jag leende släpa hem en pott på 600 BB med ett enkelt topp-par. Ska inte påstå att det kändes helt stabilt att spela A-Q för så stora stackar, men när dessa kinesiska actionjunkies är igång måste man ibland gå till större strider även med ganska mediokra händer.
Så den morgonen, samt några andra lyckade sessioner, har lett till att rullen återigen är välmående och därigenom även jag. Det finns dock ett orosmoln i horisonten. Det 90-dagars visum vi svenskar automatiskt får vid ankomst börjar löpa ut och trots besök i såväl Kina, Vietnam som Hong Kong har jag inte vid något tillfälle fått förnyade dagar. Detta innebär att jag bara får vistas i Macau till den 18:e januari som det ser ut nu. Sedan ska man egentligen vistas på annan ort i minst 50 dagar. Har inte riktigt kommit fram till hur jag ska lösa detta, men akutplanen är att åka till Hong Kong några dagar per vecka och hoppas att någon passkontrollant inte är lika restriktiv med nya dagar. Håll gärna ett gäng tummar för mig i detta ärende för det skulle kännas snöpligt om mitt Macau-äventyr slutar med att jag betalar en dyr tom lägenhet utan att ens kunna vistas där…