Ketchupeffekten gav mig monsterstack!

Frågan är om jag någonsin har arbetat så hårt en helg som denna.  Ni som inte har poker som yrke kanske tror att jag skriver den meningen med ironi i tangentbordet, men sällan har mina ord varit så ärliga. Jag har varit i desperat behov av att jobba mig ur min svacka och helgerna erbjuder bättre värde generellt. Därmed var det bara att dra på sig arbetsbyxorna och sätta sig hålögd i ett antal mastodontsessioner. Lyckligtvis bar det denna gång frukt; vi snackar inte mörknade bananer heller utan de ljuvaste av kärnfria druvor.
Framför allt lördagen blev en stor succé. Jag satte mig vid bordet först vid 14-tiden eftersom jag jobbat till 06 natten innan då två stora fiskar höll mig upptagen. Från denna tidiga eftermiddag blev det en 16-timmars session med ett snabbare matuppehåll. Känns helt sjukt man ser på det i efterhand: att sitta på samma stol i 2/3 dygn med små pissepauser som enda avbrott…
Anledningen till detta maniska arbetspass var att bordet bestod av sällsynt bra värde. Jag lyckades hela tiden mata min stack och framåt natten hade jag förvandlat inköpet på 10 000HK$ (200 BB på 25/50) till 70 000. Måste säga att det var en smått mäktig upplevelse att sitta bakom det berg av marker man byggt upp. Även om det mäktigaste med situationen förmodligen var bordet dynamik vid denna tidpunkt. Då jag lyckats med det mesta jag företagit mig spelade jag nästan varje hand och pengarna sköts in med en filmskurks hånande skratt då jag nästan visste att jag på något besynnerligt sätt skulle vinna potten i slutändan. Mina motspelare satt med rädda kaninögon och undrade om de skulle bli bortbluffade, utdragna eller dominerade. Att faktiskt vinna potten var inget alternativ för dem.
Pokerlivet består i vanlig ordning inte av mellanmjölk och helgen har bjudit på all den mumma som senaste veckan vägrat mig. Återstår nu bara att ta sig tillbaka till jorden på ett inte alltför kostsamt sätt. Omställning från dessa exceptionella pokersessioner är alltid lite knepigt. Blir några dagar ledigt i alla fall för att njuta lite av framgångarna. Dessutom så brukar inte veckorna bjuda på så bra action så då kan man passa på att vila upp sig lite. Har varit en jobbig vecka mentalt och känns oerhört skönt att det totala misslyckandets bila inte blänker så tydligt längre. Nu har jag i alla fall skapat mig en ärlig chans att göra detta äventyr till en framgångshistoria.