Kn Kn på bubblan eller Har du läst den förut?

Själv har jag mängder av gånger haft Kn Kn som hålkort och självklart har jag både checkat, synat, höjt och lagt denna hand beroende på situationen. Men det är just när handen dyker upp på den absoluta bubblan som allt ställs på sin spets. Som med många andra händer antar jag.
I torsdags hamnade jag i precis denna situation. Jag spelade en 5 euro flerbordsturnering på Unibet. 2500 startmarker och 15 minuters perioder. Drygt 700 spelare var med i turneringen och 70 spelare fick pris. Första pris drygt 800 euro och sista prisplats fick 7 euro.
Spelet gick mycket bra och jag låg högt upp i fältet stor del av min tid i turneringen. Spelade rätt många händer vilket gjorde att min markerhög gick lite upp och ner som ofta annars. Trenden var dock positiv, och när bubblan närmade sig låg jag nästan mitt i fältet.
När det efter drygt 3 timmar bara återstår en spelare som ska åka ut, för att vi ska få ersättning för lång möda och stort besvär, så blir jag tilldelad den svårmanövrerade handen Kn Kn. Just när spelet pågår har man ju inte så lång tid på sig för att fatta ett beslut, men handen har faktiskt rullat i mina tankar en hel del efteråt.
Jag skulle gärna vilja ha lite tankar och råd om vad ni som läser tycker. Ge mig lite av era egna tankar om hur jag skulle kunna tänka i detta läge. 
Jag satt i mittposition (fyra stolar före knappen) med 15868 i marker och blindsen var 300/600 samt en ante på 60. Vi var nio spelare vid bordet, där ingen hade mindre marker än jag och bordets chipleader satt med över 78000. Bordet hade varit väldigt aktivt fram till bubblan och det var vanligt att någon av spelarna med de stora markerhögarna höjde 4-8 ggr stora mörken för att stjäla mörkar och ante. Själv hade jag varit ganska aktiv, samtidigt som jag nu i rollen som shortstackad hade backat lite och sökte efter bra händer att spela med.
Båda spelarna före mig lägger sig och jag höjer till 1800. Alla lägger sig förutom spelaren före knappen som höjer till 6600. Och det är nu mitt dilemma startar…
Min första tanke är att jag ska lägga mig, men när jag är på väg att trycka på fold-knappen ändrar jag mig och trycker ner knappen för Tidsbank som är orörd och kvar på 120 sekunder. Detta ger mig gott om tid att fundera, men framförallt så hoppas jag på att spelare nummer 71 ska åka ut och så att jag kan ställa in alla mina marker och ändå få betalt om jag inte vinner handen.
Tyvärr hinner tiden gå mot sitt slut innan plats 70 är uppnådd och jag har under tidsbankstiden ändrat mitt beslut och beslutar mig för att ställa in alla mina marker. Motståndaren synar och visar upp A K i olika färger, men tyvärr så grinar slumpgeneratorn illa mot mig och floppen är: 2AK, visserligen i olika färger, men hans starka tvåpar är ett faktum. 10 och 2 på turn och river gör inte festen mycket roligare och jag får rejält naggad i kanten lämna turneringen på den vidriga och tarmvredsskapande bubblan… 
 

 

Vad säger ni nu om detta? Tankar, kritik och råd. Tack!
Ja, man kan förmodligen vrida och vända detta till oändlighet. Nu ska jag runda av med den tråkiga rapporten från onsdagens Irish Open Weekly Final som jag förra veckan kvalat till. Drygt 700 euro i inköp, 36 spelare, 4(!) paket till Dublin med värdet 5000 euro i potten och ytterligare 3 kontantpriser gjorde turneringen mycket intressant. Tyvärr höll inte mitt spel i mer än 3.5 timmar och jag åkte ut på 13:e plats. Denna gång gick jag allin med AQ och felet var dock att en spelare hade höjt före mig. I detta fall en ganska tight spelare, så här borde jag definitivt ha lagt mig. Han visade upp AK och det blev tyvärr sorti för min del. Några händer senare nådde de kvarvarande spelarna finalbordet…
Nya turneringar och nya tag. Jag ska ge er fler händer och dilemman. Det är ju det jag lovat mig själv också; att blir bättre på att granska och utvärdera mitt spel.
Vi ses!