Kongsgaard till Full Tilt

”Jag är mycket glad över det här kontraktet, helt fantastiskt, det är jättestort för mig! Jag har spelat på Full Tilt i flera år och dessutom känner jag flera av de andra spelarna i mitt nya lag. Min poker agent – PokerIcons – har verkligen gjort ett kanon jobb som jag är mycket tacksam för”, säger Sören Kongsgaard.
Kontraktet innebär att Sören kommer att få spela de flesta EPT-tävlingarna och ett antal WSOP-event. Bland den långa räckan meriter Soren Kongsgaard har (där en tredjeplats i den stora EPT-finalen i Monte Carlo 2007 inbringat mest pengar, lite över 600 000 euro) saknas ännu en WSOP-placering i Las Vegas. Men det är inte konstigt och har sin enkla förklaring – unge Kongsgaard har precis fyllt 21 år och kommer därför att just i år för första gången ha möjlighet att delta i tävlingar på andra sidan Atlanten. I WSOP Europa, som har 18-årsgräns,  har han redan placerat sig med en tolfteplats i London i höstas.
Redan 2007, 19 år gammal, vann han de danska mästerskapen och som Danmarks mest vinnande spelare det året fick han också utmärkelsen ”European Rookie of the year” för 2007.