Kvaltider ger hopp om framtiden

När det gäller kval till Unibet Open i Budapest, så har det mest handlat om att jag inte lyckats i subsatelliter. Men imorgon blir det i alla fall chans att få spela om platser i livetävlingen i mars. Unibet har i december kört en kampanj där man genom att samla VIP-poäng har kunnat bli tilldelad biljetter till 3 olika gratiskvalturneringar. Jag har lyckats skrapa ihop så pass att jag kommer spela både final 2 och 3 i morgonkväll (läs måndag).
Nu är det ju så att bara vinnaren går hem med en plats i liveturneringen, men priset finns ju ändå där och då även chansen. Som det ser ut nu så blir det nog upp emot 500 spelare.
Blir det inget av imorgon, så kommer jag närmsta veckorna spela ganska många subsatelliter för att förhoppningsvis lyckas ta mig en plats i finalsatelliten för ett nytt försök för att ta mig till Budapest.
På onsdag ska jag spela finalsatellit till Irish Open i Dublin som går av stapeln i april. Inköpet till onsdagens turnering är 725 euro, men jag har självklart inte lagt detta. Min kostnad är 15 euro, och jag har lyckats ta mig vidare först till lördagens 109 euro-kval, och nu till onsdagens ”Weekly final”. Det här ska bli mycket spännande.
I fredagens15 euro-turnering så var missnöjet efter några andra misslyckade turneringar under kvällen och en stor trötthet p.g.a. den sena timman anledningen till att jag mot slutet spelade ganska dåligt. När jag sedan förlorade en hand där jag inte alls borde ha varit inblandad med 10 9 mot K 6, blev jag rejält sur och mycket tiltad. När en spelare i nästa hand går allin, så synar jag (inte helt självklart) med K Kn…
Spelaren visar upp AK och jag hinner svära både en och två gånger när jag ser hans hand och ångrar mitt idiotiska drag. Nu ville tydligen slumpen något helt annat, och Q 10 9 kommer fram på floppen. Potten är min, jag dubblar upp och det återstår bara 9 spelare i turneringen. 2 får biljetter till lördagens 109 eurokval.
Flytet håller i sig och när allt är över så är det jag som står som segrare och får fortsätta resan på lördagen.
Lördagens turnering var jag helt klart mer nöjd över. Jag spelar tight och stabilt, och slösar inte pengar på massa mediokra händer i tveksamma situationer. Känns riktigt bra när man kan se tillbaka på en turnering och knappt ångra något av de drag man gjort. När jag väl fick bra kort, så var det ofta andra med i potterna, och när det började dra ihop sig till prisplatserna så lyckades jag upprepade gånger, trots att jag var shortstackad, p.g.a. av gynnsam plats på bordet köpa mörkarna av de shortstackade grannarna till vänster.
Vi var ganska många spelare som gick in på finalbordet med ungefär lika mycket marker. De tre spelarna med mest, skötte jobbet fint och slog ut shortstackarna i tur och ordning. Fyra spelare gick vidare till onsdagens finalsatellit, och jag blev den som med minst marker lyckades överleva kvällen.
Jag har aldrig tidigare spelat en turnering med såpass stort inköp som onsdagens turnering har, så bara det ska bli kul. Samtidigt har jag i tidigare andra kval mött en del av de spelarna som så här långt är anmälda, så känslan är ändå att det finns en möjlighet till avancemang. Vi får se…
Förutom poker så har helgen mest handlat om att vara med familjen. I lördags ute vid isen i en havsvik där vi annars brukar tillbringa sommardagarna på stranden, och i idag (läs söndag) i en idrottshall mitt i Halland där vår dotters lag både spelade och vann en fotbollscup. Familjen, fotboll och poker. Ingen dålig helg!
Håll kvaltummarna i veckan!
Vi hörs!