Macau Poker Cup

Inför turneringen var jag riktigt taggad och startstacken på 20 000 med inledande blinds på 25/50 bådade gott, även om blindperioderna endast var 45 minuter dag 1 (extremt välstrukturerat jämfört med de andra turneringar som erbjuds här). Turneringen startade även med rekordflyt och efter fem blindnivåer ligger jag i chiplead ned knappa 80 000.
Ungefär där började dock uppförsbacken med allmän korttorka och rejäla mothugg i de fall jag gick in försökte representera. Till slut har de aggressiva höjningarna jagat ikapp min stack. Lyckas dock dubbla genom att syna ett fulställ av knappen med J-7o med min solida K-Js. Sedan kommer dock den brutala nådastöten.
Höjer med K-K till 9 500 med dryga 50 000 bakom. En synnerligen enerverande kines tar syn ur position för nästan 7 000. Floppen är 10-9-5 med färgdrag och när han checkar till mig känns stället som det rätta då det kan lukta lite A-K. Potten är ändå närmare 30 000 med anten inräknad. Jag forcerar in mina marker i potten och blir nöjd när kinesen tyst begrundar situationen. När han sedan tiotalet sekunder senare börjar ropa på sina polare och sedan säger till dealern att han synar börjar jag ana oråd. Och när han slutligen visar upp sitt slowrollade set i Nior är det som att få en stor blöt fisk mitt i ansiktet. Självklart tänker inte dealern hjälpa mig ur knipan och slokörat får jag vandra pokerns ”walk of shame” ut från turneringen då endast 40 spelare återstår. Tomheten efter sådana ögonblick är nästan imponerande monumental och återstoden av kvällen (och vad jag då trodde var livet) spenderades på ett rökigt snookerhak för att efter bästa förmåga glömt det som skett.
Efter denna incident har dock affärerna sett bättre ut och börjar faktiskt återfå såväl livsglädje som framtidstro. Har jobbat en del på mitt spel genom lite böcker och videos, något jag normalt inte gör tillräckligt ofta, och det har nog hjälpt mig att hitta tillbaka till skärpan i spelet. Blir några hårda dagar fram till julafton. Har inte bestämt vad som händer på denna högtidsdag, det enda som är klart är att jag inte är sugen att spendera den på Wynn med ett dåligt pocketpar i högernäven. Någonting extra får det bli, men jag får återkomma om exakt vad det blir för något. God jul, förresten! Hoppas dock att tomtarna kommer spendera julen i Macau!