Main Event Dag 1B

Nu blev det lite fler som startade under dagen, närmare bestämt 1489st, men kanske är det lite färre än vad man hoppats på. Totalt har alltså 1614st startat så här långt, och håller man den farten så blir det en kraftig sänkning av deltagare i år, gentemot förra året. Men Dag 1C och 1D är alltid de större dagarna, så vi kan fortfarande få se en ökning i antalet starter. Förra året var dock det dock kalabalik sista dagen, då arrangörerna satte ett max-antal i antalet starter för dagen, vilket medförde att flera stora spelare kom ner till Rio för att registrera sig, men fick lämna lokalerna utan att ha spelat Main event 2009. Då var det liv i luckan kan jag meddela. Man undrar hur dom har löst den saken i år…Nåväl, tillbaks till Dag 1B. När jag kliver in i lokalerna märker jag att det är betydligt mindre åskådarantal i Amazon-room som mässhallen heter. Jag blir lite överraskad, men förstår senare varför. Efter att ha gått runt och verkligen LETAT utmed repen, så hittar jag knappt en enda känd pokerspelare vid borden. Nu måste jag nämna att det finns alltså över 150 bord för dagen, och det är inte alla som man kan se från åskådarplats. Så man får gå längs repen och kolla på borden som ligger närmast, och hittills har det alltid funnits en hel del kul bord. Men idag var det alltså väääldigt tunt på den fronten. Senare när jag springer på Erik som har pressbricka, så bekräftar han samma sak. Alla lite mer kända spelare sitter mitt inne i högen av bord, och det tog honom 2 timmar att hitta några kända ansikten. Det samma gällde med alla de svenskar som kom till start under dagen. De var många till antalet, men de är inte de mest kända svenskar vi har, så de var också svåra att hitta tyckte Erik.Jag railar dock Annette Obrestad och Chris Björin ett litet tag, då de hamnat på feature-table 2 tillsammans. Annette låg väldigt illa till bara efter några varv, då hon ramlade ner till 12900 i marker. Men när jag senare springer på henne i korridorerna så berättar hon att hon vänt och nu har startstack. Hon är nöjd med detta då hon låg illa till, och signar glatt ett kort i min lilla lek.Jag försöker också få en pratstund med Chris, men jag har aldrig sett honom vara så snabb som när middagspausen kom. Han rusar genom korridoren, och jag tänkte att han måste vara hungrig, eller så vill han inte köa… men lite längre bort svänger han snabbt in på toaletten istället. Måste varit väldigt brådis där…Härligt att se är dock att när dagen är slut så har Chris hela 90.250 i stacken och har därmed skapat sig ett riktigt bra utgångsläge för fortsatt spel. Jag lär återkomma med mer från honom.Jag dröjer mig kvar i korridoren och får höra lite bekant svenska från registreringsdisken. Där står det en massa svenska killar och pratar, så jag fångar dem alla på bild och önskar lycka till. De ska spela under Dag 1C, så kanske blir det mer från dem. Men här kommer dilemmat in igen – unga svenska killar, förmodligen nätproffs, hur ser dom ut? Vem är vem? Det är svårt att hitta dom bland borden, men jag ska göra mitt bästa.
Jag känner dock igen Johan ”Berga” Berg, som spelar för 5050 poker. Han är på gott humör då han under gårdagen spelat en $1000 turnering nere på Golden Nugget. Han lyckades ta sig hela vägen till HU, och där gjordes en deal så Berga fick med sig hela 36k dollar hem. Grattis! Det går alltså att vinna pengar på andra ställen än Rio just nu.. Jag önskar såklart lycka till i Main Event, och lovar att återkomma framöver.En svensk som gick hyfsat bra under dagen är Johan Storåkers. Jag pratade med honom igår, och han har hittills inte cashat i Main Event. Kanske blir det första klirret i kistan i år, iaf har han fått en bra start och är vidare till dag 2. Lycka till Johan!

Då det är tunnsått på pokerprofiler så vandrar jag ut i entrén där en massa montrar står uppställda. I dessa hittar man bilder och armband från en del tidigare vinster här i WSOP´s historia. Jag fotar ”The Godfather of Poker” och 2 av de armband han tagit. (han har ju som bekant 10). Man kan lätt se att statusen på armbanden har ökat genom åren, då de numera är klart mer förskönade och välgjorda än förr.

En annan kul bild hittar jag då jag vandrar ut utanför entrén. Gillar du motorcyklar kan du hitta mycket kul objekt här i USA. Här är inte racinghojar det coola, utan glidare och custom-bågar…

Kortleksjakten går också vidare, men det blev bara en ny autograf idag.

Dagens railbird? Ja det var ett lätt val idag…

När jag vandrar ut i Vegas-kvällens hetluft så känns det som om Dag 1B var lite avslagen. Nog var det en hel del pokerproffs som spelade, och därtill en hel del svenskar, men som skribent och fotograf så fanns det inte mycket att göra. Men det kan ju inte vara räkmacka jämt, så vissa dagar blir det lite tuffare helt klart. Under morgondagens spel väntar det dock en hel del kul bakom hörnet. Phil Helmuth ska spela, liksom en hel del andra profiler. Jag återkommer med mer godis från Vegas då, och tar mig nu en lång nattlig sömn så man är utvilad i morgon.Ha kul på filten!