När spelas online-SM?

På Unibets hemsida och nu även i senaste First Poker har man presenterat startdatum för huvudeventet som fredagen den 6e november. Nu har datumet på Unibets hemsida ändrats till 27:e i samma månad. Inte så stor skillnad, men visst känns det avlägset…
Samtidigt borde man vara glad, för nu blir det mer tid för att bli väl förberedd. Och samtidigt krockar inte SM med ”November Nine´s” finalbordsspel i WSOP som ska starta någon gång under lördagen den 7 november. Och det vill man ju följa så gott det hinns med.
I måndags kände jag mig förhållandevis pigg trots helgens firande och bestämde mig för att spela veckans första turnering. Kl. 21.00 varje kväll spelas en 100+10 kr flerbordsturnering på Svenska spel, och detta fick bli kvällens utmaning. Denna turnering har 12 minuters perioder och en ganska snabb struktur. Trots detta så känns det som om motståndet är helt ok. Brukar bli hyfsat bra poker nästan hela vägen.
Jag satt i 2 timmar och 35 minuter och blev tilldelad 225 starthänder. Av dessa spelade jag ca 20 händer aktivt förutom då jag satt på stora eller lilla blind och fick vara med i spelet utan att lägga något mer. Jag brukar spela något fler händer än så här, men flera saker gjorde att detta blev fallet. Dels fick jag ovanligt dåliga starthänder, trots att jag vid 5 ggr blev tilldelad A K, samt att jag ofta satt vid bord där det fanns flertalet ganska lösa och aktiva spelare som gärna höjde upp potterna.
Under första timman vann jag egentligen bara en stor pott och det var när jag fick A K för andra gången under kvällen. Mörkarna var 75/150 och jag hade bara 1270 kvar. Jag satt på lilla mörken, spelaren till vänster om stora mörken (utg) synade, alla andra slängde och jag synade från lilla mörken. Stora mörken gick då allin med 1777 och blev snabbt synad av utg. I detta läge så har jag svårt för att slänga AK. Visst känns det som om den största faran är hos utg, men samtidigt har jag nu så lite marker i förhållande till mörkarna att jag måste chansa.
På floppen kommer K 9 6 i olika färger och nu känns det mycket bra. 10 och 4 följer på resterande gator och med motståndarnas 33 och AQ så drar jag in 3595. Nu känns det gott, äntligen en hyfsad start.
30 minuter senare lyfter jag på AK igen och återigen vinner jag en helt ok pott. Strax efter gör jag ett litet ryck uppåt i placeringslistan. Av tre händer vinner jag två där jag ökar nästan 2000 i båda. I den första sitter jag på utg+1, 3314 i marker framför mig och med mörkar på 250/500. Jag får återigen AK, denna gång i klöver. Med mindre än 10 ggr stora mörken tycker jag inte att det är så mycket att fundera på vid en ohöjd pott. Jag ställer in alla marker. Alla spelare lägger sig förutom en spelare på sen position med 1190 i marker som synar och visar 55. K på floppen och eftersom motståndaren inte får någon hjälp så blir potten min.
Minuten senare får jag 10 7 i ruter när jag sitter på stora mörken. Två spelare synar mig och jag passar. Potten är nu 1500. På floppen kommer Q 10 8 där både åttan och damen är i ruter. Första spelaren som talar satsar 500 och vi andra två synar. Här kan jag även tänka mig en läggning från min sida, men vid denna blygsamma satsning och att jag både har träff på par och även färgläge så ser jag ändå anledning till en syn. Potten är nu 3000
På turn kommer klöver 10 och här känns det väldigt bra. Visst finns chansen att någon annan sitter på högre färgdrag, men förutom det så är jag nog i ledning. Här gör jag en aning blygsam satsning på 1000 och följden blir att båda motståndarna lägger sig. Ytterligare en ökning på 2000 upp till 7754.
Närmsta halvtimman bluffar jag till mig några småpotter, och ökar även lite med ytterligare en AK-hand.
Kvällens största ökning kommer när markerna är på 500/1000. Jag har 12240 och sitter på knappen. Jag blir tilldelad AA. Utg som sitter med 10230 inleder genom att höja till 2000, alla andra lägger sig och jag utökar höjningen till 4000. Utg synar och potten är på 9500.
På floppen kommer 447 i olika färger och motståndaren satsar 4750. Här känner jag mig så gott som säker på att jag leder. Varför skulle han följa med preflopp med någon hand som innehåller 4 eller 7. Visst, kanske vi har en lirare som Daniel Negreanu, men då får det gå som det går. Jag släpper inte AA här. Mitt val blir istället att gå all-in. Motståndaren synar direkt och visar 1010. På turn och river kommer 9 9 och jag ökar till 23 970.
Visst är det lätt att spela AA, men här finns ändå lite orosmoment. Hur hade man reagerat på hans satsning om floppen visat en Q eller K istället?
Tyvärr tappar jag 30% av mina marker redan några minuter senare då jag återigen får AK. Jag höjer 3 ggr stora mörken och får syn av en spelare. Jag missar floppen, som visar 2 Q 8 i olika färger. Istället för att bara checka så försöker jag bluffa hem potten här och nu genom en satsning på nästan halva potten. Motståndaren synar och när en trea kommer på turn går han allin med ca 10 % av potten. Här har jag redan lagt in så mycket i förhållande till hans satsning, så jag synar. Tyvärr har han träffat par med åttan och river hjälper mig inte. Jag är nere på 15000 i marker.
Halvtimman senare har jag tappat några småpotter, ligger nere på 6049 och tyvärr sist av de kvarvarande elva spelarna i turneringen. Jag lyfter A Q och alternativet är ju inte annat än att ställa in det sista jag har. En annan spelare synar med Q 10 i hjärter och tyvärr så kommer det en tia på floppen. Ingen mer hjälp och turneringen är över för min del… Surt att missa finalbordet, men jag fick i alla fall lite mer än 2 ggr insatsen.
Ikväll blir det ingen poker. 20.00 är det dags för mitt allsvenska favoritlag att spela mot Örebro och matchen går på Canal+. Härligt! Kompisen kommer över för fotboll samt någon öl och förhoppningsvis har vi då redan lyckats lägga barnen.
Heja Blåvitt!
/Pokerpappa76