Nebuchad, Syrran och Finalbord

Fram till i lördags så var det ganska lätt att summera seglingssemesterns poker. Den var lika med noll. Mycket på grund av att vi blev utan Internetuppkoppling från båten redan första kvällen… Och med en fru som inte har det minsta intresse för spelet och barn som alla är under 11 år så blir det inte mycket till livespel inom familjen heller.
Men i lördags så hände faktiskt något som helt klart är värt att skriva om. Vi hade lagt till med vår segelbåt vid bryggan i Grebbestad. I grannbåten hade vi som vanligt våra kompisar Lasse och Anna med familj. Det hade tjatats lite de senaste dagarna att jag skulle lära deras äldsta grabbar hur man spelar Texas Holdem. Som en sann pedagog och med mitt lilla pokerintresse så tog jag mig självklart ann denna uppgift. Det gick ganska bra och så småningom så körde vi ett parti där grabbarna gjorde mycket bra ifrån sig. När vi nästan spelat klart så tittar jag över till nästa rad av båtar och säger till grabbarna: ”Om ni vill lära er av en av de bästa så ska ni fråga honom där!” I den båten som jag pekar mot så syntes ingen mindre än Jonas ”Nebuchad” Danielsson.
Lite senare under kvällen fick jag mig en liten pratstund med Jonas, efter det att han hade blivit utspelad av båtkompisarna i något som lät som bluffpoker med tärningar. Man får tycka vad man vill om Jonas, men i mina ögon är han en fena på både poker och bloggskrivande. Kanske så att man kan kalla honom en levande legend inom ämnet t.o.m. Hur som helst så var det i alla fall riktigt kul att träffa denna trevlige kille och framgångsrika pokerspelare. Tack för pratstunden Jonas! Och jag måste även ge honom lite beröm för hur han manövrerade ut deras ”knappt” 40 fots segelbåt mellan bojar och andra båtar. Bra jobbat!

Förra veckan kom hon på hedersamma 11:e plats och denna onsdag hade hon värmt upp genom att vinna en SNG. Jag vet att hon är riktigt laddad inför onsdagarna och ser mycket fram emot när turneringen med de andra tjejerna drar igång kl. 21. Idag var hon kanske lite väl laddad och när hon själv hade AK och återhöjde motspelaren så kunde hon inte hålla sig när denna gick allin. Tyvärr visade motståndaren med nicket ”livwin” upp två glada damer. Syrran fick ingen hjälp och tappade ner till 300 redan efter 15 minuters spel. Hon vann några händer, men kom aldrig riktigt igen. Bara att ta nya tag inför nästa onsdag. Tyvärr så blir det snart för långt upp till tjejerna i toppen på rankinglistan för att ha en chans att vinna en plats i Magdas damlag till Malta och poker-SM. Inte helt kört än dock, bara att jobba vidare!
Vann kvällens Goodiebag gjorde faktiskt ”livwin”, så syrrans marker gjorde väl lite nytta i alla fall. Flera av tjejerna i toppen av rankinglistan gjorde bra ifrån sig även idag, men eftersom det är de bästa 7 turneringarna som räknas i rankingen så finns det fortfarande många som har goda chanser att avancera till toppen. Mer info och rankinglistan på .

Den första turneringen efter vår lilla seglingsutflykt var tänkt att vara ett 33-dollarskvalsteg till poker-SM. Tyvärr så är alldeles för få spelare vakna på att det finns fina turneringar med få antal deltagare hos Paf. Det är sällan vi ens når upp till de 3(!) deltagare som är minimum. Hallå alla! Logga in och börja kvala!!!
Istället blev det en vanlig 5.50 dollars turnering. 724 anmälda, 105 av dessa skulle få dela på de 3620 dollar som låg i potten. Jag kände mig helt klart alert redan från start, och med ganska bra händer inledningsvis så låg jag tidigt bra med. När vi passerade 105 strecket och gick ITM, så låg jag på topp 20. Här höll jag mig kvar tills det bara var två bord kvar. Med 20 spelare i turneringen låg jag på 2:a plats. Om jag bara skulle lyckas hålla mig pigg i knoppen, så kändes detta riktigt bra inför slutet.
Det gick ganska snabbt att komma ner till finalbord och när vi väl var där så låg jag återigen på andra plats. Visserligen ganska lång från ledaren, men på ett finalbord finns alla chanser. Finalbordet blev en bergochdalbana, och även om det gick bra så fick jag aldrig riktigt grepp om de andra. Tröttheten tog över mer och mer. Till slut blev det en fjärdeplats och 243 dollar till kontot. Riktigt go start på det nya pokerhalvåret!
Nu är det sovdax och uppladdning inför en ny dag vid havet. Härligt med sommar!